logo
RNTV Live

Se majorează taxele în cimitirele din Ploiești/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Se majorează taxele în cimitirele din Ploiești. Potrivit unui proiect aflat în dezbatere, concesionarea unui loc de înhumare la ajunge la peste 2500 de lei. Proiectul de hotărâre prevede tarife noi și pentru celelalte servicii funerare. Acestea se vor majora cu 25% dacă vorbim despre săpatul unei gropi de înhumare.

Se majorează taxele în cimitirele din Ploiești

Din cauza prețurilor tot mai mari, dar și a majorării plafonului salarial, Societatea de Gospodărire Urbană Ploiești, administratorul cimitirelor din oraș, va majora tarifele. Cel puțin asta se dorește printr-un proiect aflat în dezbatere. Conform acestuia, concesionarea unui loc de înhumare, pe o durată de 49 de ani, va costa 2503 lei. După plata avansului, restul sumei poate fi achitat eșalonat, anual, pe durata concesionării. Pețurile nu au mai fost actualizate din 2019.

În proiectul de hotărâre se precizează că măsura este propusă ca urmare a creșterii prețurilor de producție cu 43%, dar și ca urmare a creșterii ratei prețurilor de consum în ultimele 12 luni cu 6,5 procente. La toate acestea se adaugă creșterea salariului minim pe țară garantat în plată pe economie.

Tarife noi

Proiectul de hotărâre prevede noile tarife pentru concesionarea locurilor de înhumare. Cel mai ieftin loc de înhumare este cel de la clasa III, pentru 7 ani, respectiv 18 lei, în timp ce cel mai scump este pentru concesionarea unui loc de înhumare pentru 49 de ani la tariful de 2503 lei. Sunt prevăzute și tarife noi pentru celelalte servicii funerare. Astfel, pentru săpatul unei groapi simple, de 2 metri, tariful propus este de 307 lei, în timp ce pentru o groapă cu o adâncime de 2,5 metri tariful propus este de 527 de lei, tarifele urmând să fie majorate cu 25% în primul caz și cu 30% în cel de-al doilea caz dacă serviciul este prestat în ziua înhumării.

Singurul cimitir deschis din Ploiești este Mihai Bravu. Tocmai din acest motiv, sunt effectuate foarte multe înmormântări zilnic.

Diferența față de noile tarife este mare, dacă de gândim că se ajunge de la câteva sute de lei la 2500. Ploieștenii spun că îi sperie noile tarife, dar nu au încotro.

Pensionarii cu venituri mai mici decât salariul minim pe economie, persoanele care beneficiază de indemnizație de handicap, dar și persoanele fără venit nu vor plăti niciun leu pentru concesionarea primului mormânt concesionat, urmând să achite diferențiat pentru cel de-al doilea sau cel de-al treilea mormânt.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor