logo
RNTV Live

Se apropie alegerile la Consiliul Județean al Elevilor

IMG_0343
Ștefan Petre

Unica structură de reprezentare a elevilor prahoveni din învățământul preuniversitar, de stat și privat, este în căutare de noi membri!

Este vorba despre trei posturi vacante – unul în cadrul Biroului Executiv al Consiliului Județean al Elevilor (și anume cel de vicepreședinte) și două posturi de director de departament. Aceste poziții au rămas libere după ce fostul președinte CJE, David Ristea (elev în Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Ploiești), a demisionat din funcția de președinte (fiind ales vicepreședinte al Consiliului Național al Elevilor), alături de doi foști directori de departament; la sesiunea de alegeri care a urmat, doi membri ai Biroului Executiv și-au schimbat funcțiile.

Ana Stoica, președinte CJE Prahova: „Alegerile în cadrul CJE PH sunt evenimente imperioase, deoarece acestea conferă tuturor elevilor implicați în CȘE-uri (pentru funcțiile din cadrul Biroului Executiv) și nu numai (pentru funcțiile de directori ai departamentelor) o oportunitate să rupă barierele tăcerii și să iasă în față, să-și facă vocea lor și a colegilor ascultată și să ducă la îndeplinire motto-ul Consiliului Elevilor (Fii vocea colegilor tăi!).
Pe această cale încurajăm toți elevii interesați să aplice pentru una din pozițiile vacante, până pe 20 martie!”

Cine este în acest moment în CJE și cu ce se ocupă această structură

Președintele CJE Prahova este astăzi Ana-Maria Stoica (elev și președinte de CȘE în Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria”, fost secretar executiv CJE). Secretarul executiv al Consiliului Județean al Elevilor, Alice-Ioana Stoica, provine din același colegiu, iar cei doi vicepreședinți în funcție (din totalul necesar de trei) sunt Bianca Mirică (Colegiul Național „Mihai Viteazul”) și Alexandru-Antonio Soare (Liceul Tehnologic Administrativ și de Servicii „Victor Slăvescu”). Acestora li se adaugă directorii de departamente, voluntarii și reprezentanții din Adunarea Generală.

Consiliul Județean al Elevilor se ocupă cu reprezentarea vocii elevilor și respectarea drepturilor acestora și unește elevi din toate liceele prahovene pentru a îmbunătăți calitatea actului educațional. Este o structură independentă, cu organizare proprie, iar deciziile în cadrul CJE se iau cu ajutorul Adunării Generale, ce întrunește președinții Consiliului Școlar al Elevilor din fiecare unitate de învățământ din Prahova în parte.

Printre proiectele notabile realizate în ultima perioadă de Consiliul Județean al Elevilor se numără Sesiunea Județeană de Formare a Elevilor Reprezentanți (prima organizată în format fizic în Prahova), care a cuprins de asemenea o acțiune de teambuilding.

Anunțul publicat de CJE Prahova pe paginile de socializare

„Consiliul Județean al Elevilor Prahova este în căutare de noi elevi reprezentanți!

În perioada 15 – 20 martie, fiecare potențial elev reprezentant își poate depune dosarul de candidatură pentru următoarele posturi vacante în:


● Biroul Executiv:
– un post de vicepreședinte.
● Departamente:
– Director al Departamentului pentru învățământ profesional, tehnic și vocațional;
– Director al Departamentului pentru cultură, educație și programe școlare.

Te-am convins? Dacă da, îți așteptăm dosarul de candidatură pe adresa de e-mail: prahova@consiliulelevilor.ro

©️ Biroul de Presă al Consiliului Județean al Elevilor Prahova”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor