logo
RNTV Live

Scandal din cauza apei pentru irigații, în Prahova. Acuzații grave/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Scandal din cauza apei pentru irigații, în Prahova. Acuzații grave

Scandal în Prahova pe apa gratuită pentru irigații. O parte dintre fermieri spun că pe canalul din zona de sud a județului, nu e pic de apă, deși au contracte cu ANIF. Toată apa se duce către un singur fermier care, spune chiar directorul ANIF Prahova, a pus abuziv monopol pe un stăvilar care controlează direcționarea apei. Fermierul recunoate că are un lacăt pe stăvilar, însă susține că nici el nu are apă suficientă.

Scandal din cauza apei pentru irigații

În plină secetă, când pierderile din agricultură au devenit evidente, sunt fermieri care, deși au instalații de irigare, nu își pot proteja culturile. În Prahova, există două canale în zona de sud a județului. Ar trebui să asigure irigarea a aproape 26.000 de hectare. Unul dintre ele nu este însă reabilitat, iar celălalt a devenit motiv de scandal între fermieri. Mai exact, canalul C Vest 2, care transportă apa din Buzău și trece prin Baba Ana, Colceag și ajunge până la Tomșani.

Deși sunt mai mulți fermieri care au investit în sisteme performante de irigații, au acum culturile compromise. Apa de pe canal este direcționată către un singur fermier, pe un canal de desecare.  Aici intervine o situație incredibilă, dar și total ilegală. ANIF Prahova repară stăvilarul și pune un lacăt. Culmea este câ imediat mai apare un lacăt, pus de fermierul acuzat.

De partea cealaltă, fermierul acuzat, spune că dacă directorul Ardeleanu îl acuză de abuz, să se adreseze organelor de anchetă.

Grav este că în timp ce lacătele rămân pe stăvilar, fermierii anunță pierderi la culturile de porumb.

În tot acest scandal a apărut și o reclamație făcută la Poliția Mizil, care era solicitată să rezolve situația celor două lacăte. Răspunsul este halucinat. Poliția a răspuns că nu a putut identifica autorul și că nu poate lua nici o măsură.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor