logo
RNTV Live

Lucrările la Centrul de Radioterapie cu energii înalte din Ploieşti aproape finalizate/ VIDEO

Theo Tănăsescu

Lucrările la Centrul de Radioterapie cu energii înalte din Ploieşti aproape finalizate. Potrivit viceprimarului Magdalena Trofin, construcția  buncărului a fost finalizată, iar în acest moment au loc lucrările de finisaj. Totodată, reprezentantul municipalității a susținut că singura problemă a rămas ca Ministerul Sănătății să se țină de promisiune și să achiziționeze aparatura de ultimă generație necesară acestui centru.

Lucrările la Centrul de Radioterapie cu energii înalte din Ploieşti aproape finalizate

Veste excelentă pentru sistemul de sănătate din Prahova! Una dintre cele mai importante investiţii în domeniu, laboratorul de radioterapie oncologică din Ploieşti, este aproape finalizată.

Potrivit viceprimarului Magdalena Trofin, ar exista totuși o problemă. Se pare că, în urma schimbărilor de la conducerea Ministerului Sănătății, achiziționarea aparatului necesar pentru tratarea persoanelor cu probleme oncologice să întârzie. Reprezentantul executivului a precizat că a fost nevoie să fie purtate noi discuții la Ministerul Sănătății.

Centrul de Radioterapie cu energii înalte este necesar pentru tratarea persoanleor cu afecţiune oncologice. Imobilul va fi format din două buncăre de radioterapie cu cameră de comandă și spații anexe, un buncăr pentru brahiterapie cu cameră de comandă și spații anexe, un computer tomograf simulator cu cameră de comandă, cu ajutorul căruia sunt stabilite cu precizie zonele care urmează să fie iradiate, cabinete pentru medici și saloane destinate spitalizării de zi, plus alte amenajări pentru pacienți și aparținători, dar și pentru personalul medical.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor