logo
RNTV Live

Veşti bune pentru angajaţi. Săptămână de lucru de 4 zile

Mihai Constantinescu

Veşti bune pentru angajaţi. Săptămână de lucru de 4 zile

Românii se pot pregăti de weekenduri prelungite. Mai multi parlamentari au iniţiat un proiect de lege care introduce săptămâna de lucru de 4 zile, pentru ca angajaţii să beneficieze de un weekend de trei zile. Proiectul care poate prelungi weekendul românilor a fost înregistrat pe 3 martie şi modifică Legea nr.53 din 2003 al Codului Muncii, din iniţiativa mai multor senatori şi deputaţi ai PNL şi USR.

Iniţiativa parlamentară propune o durată a timpului de lucru şi de 10 ore pe zi, cu respectarea a 40 de ore pe săptămână, astfel încât angajaţii să lucreze doar 4 zile pe săptămână şi să aibă un weekend de trei zile. Proiectul însî se aplică diferentiat, în funcţie de fiecare activitate în parte.

Măsura se vrea a fi una care să susţină productivitatea muncii, tinerilor absolvenţi de studii superioare, precum şi persoanelor între 25- 40 ani, care sunt extrem de adaptabile.

Codul Muncii prevede că, pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă, durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână. Repartizarea timpului de muncăa în cadrul săptămânii este, de regula, uniformă, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu douăă zile de repaus, potrivit legislatiei actuale.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/gabriel-minea/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor