logo
RNTV Live

Rusia pierde de cinci ori mai mulți soldați în Bahmut decât Ucraina

62325756
Ștefan Petre

În bătălia pentru Bahmut, Rusia a pierdut de 5 ori mai mulți soldați decât armata ucraineană, spun oficialii NATO pentru CNN, potrivit SkyNews.

Armata de la Kremlin, condusă de Grupul Wagner, încearcă să subjuge de luni bune orașul din Est. Cu toate acestea, evacuarea oamenilor prinși în mijlocul conflictului scad, în urma acțiunii trupelor ucrainiene ce luptă să îi salveze.

Serviciile de Informații NATO spun că decesele în rândul soldaților armatei rusești cresc semnificativ față de cele ale armatei ucrainiene. Oficialii anunță că raportul a fost făcut estimativ pe baza unor informații.

NATO mai spune că în Bahmut, din regiunea Donețk, se găsește cel mai crunt front de luptă și că Ucraina încă suferă pierderi semnificative în cadrul războiului început în urmă cu un an.

Deși orașul Bahmut nu are nicio semnificație strategică, importanța sa a devenit mai ales simbolică. Pentru președintele rus Vladimir Putin, victoria în Bahmut ar aduce în sfârșit o veste bună de pe front.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor