Vladimir Putin a grațiat unui criminal cu inclinații sataniste

Putin-razand
Theo Tănăsescu

Miercuri, Kremlinul a afirmat că păstrează politica de grațiere prezidențială pentru deținuții care consimt să participe la luptele din Ucraina. Acest anunț a fost făcut după ce presa rusă a dezvăluit eliberarea unui bărbat condamnat pentru omucideri cu conotații sataniste și canibale, conform informațiilor furnizate de AFP prin intermediul Agerpres.

Nikolai Ogolobiak, condamnat la 20 de ani de închisoare în 2010, a primit grațierea din partea președintelui rus Vladimir Putin și s-a întors la domiciliul său la începutul lui noiembrie. Această informație a fost raportată de portalul de știri 76.ru din regiunea Iaroslav, unde Ogolobiak s-a stabilit și unde au avut loc crimele pentru care a fost condamnat.

“Problema nu este una nouă, ea a fost pusă de mai multe ori şi în prezent toată lumea se uită cu atenţie la aceste liste de persoane graţiate”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

“Însă eu repet, este vorba de condiţii (de graţiere) precise, legate de o prezenţă în prima linie, de o anumită perioadă de timp în prima linie, de o participare la grupuri de asalt, şi abia după aceasta are loc graţierea”, a explicat Peskov, adăugând că nu există “nicio revizuire” a acestei politici.

Familii ale victimelor în alte cazuri au criticat această decizie, cu atât mai mult cu cât unele dintre aceste familii nu au fost informate în legătură cu aceste eliberări.

Când a fost întrebat despre acest subiect la începutul lunii noiembrie, Peskov a susținut aceste grațieri, exprimând opinia că “persoanele condamnate, inclusiv pentru crime grave, își ispășesc pedeapsa pe câmpul de luptă.”

Ucigașul e grav rănit

Conform informațiilor furnizate de site-ul 76.ru, într-un interviu acordat lui Nikolai Ogolobiak, în vârstă de 33 de ani, acesta a suferit răni grave în lupte și este acum o persoană cu handicap.

El și alți cinci tineri, toți adolescenți la momentul comiterii faptelor și care pretindeau că fac parte dintr-o sectă satanistă, au fost condamnați pentru uciderea ritualică a patru adolescenți, pe care i-au dezmembrat înainte de a consuma bucăți din cadavrele lor.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor