REVOLTĂTOR: UEFA permite simbolul „Ungariei Mari” la partidele naționalei maghiare!

Sursă foto: Prosport
angajare

UEFA a luat o decizie șocantă pentru România: Federația Maghiară de Fotbal a primit oficial acceptul de a folosi simbolul Ungariei Mari la meciurile echipei naționale!

Deși gruparea care se ocupă de minimalizarea discriminării în fotbalul european, și anume FARE, semnala de curând faptul că simbolul poate fi considerat naționalist și revizionist, conducătorul Sandor Csanyi susținea că steagul Ungariei Mari nu reprezintă un mesaj politic. În cele din urmă, solicitarea maghiarilor a fost acceptată.

„Ungaria Mare” reprezintă o idee politică revizionistă prin care se dorește revenirea la frontierele dinaintea Primului Război Mondial. Harta Ungariei Mari cuprinde inclusiv o bucată semnificativă din Transilvania, dar și mai multe regiuni din Ucraina, Croația, Serbia, Slovacia sau Slovenia.

În luna noiembrie, MAE a reacționat acid la o filmare cu Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei, fluturând un drapel cu harta „Ungariei Mari” la un meci al echipei naționale de seniori:

„Orice manifestare de tip revizionist, indiferent de forma pe care o îmbracă, este inacceptabilă, contrară realităților actuale și angajamentelor asumate în comun de România și Ungaria”, a explicat MAE atunci.

Ce s-a întâmplat între timp??

Prosport notează că forul european a aprobat solicitarea Federației Maghiare de Fotbal de a nu trata „simbolul istoric maghiar” ca simbol cu ​​motivație politică (!!!), astfel că simbolul va putea fi utilizat în partidele oficiale, după cum a anunțat forul maghiar pe site-ul oficial.

„În ceea ce privește permiterea afișării simbolului istoric, MLSZ (n.r.  Federația Maghiară de Fotbal) a solicitat o poziție clară de la UEFA și FARE. Acceptând argumentul MLSZ, cele două organizații au recunoscut că doar culorile hărții istorice a Ungariei și ale benzii Árpád nu constituie un comportament rasist, dar acest lucru nu se aplică simbolurilor și inscripțiilor suplimentare plasate pe drapele, precum și scandărilor fanilor. Pe toate acestea, asociația va permite introducerea drapelelor în următoarele două meciuri.

În ultimele zile, atât UEFA, cât și FARE și-au transmis răspunsurile către federația maghiară, care este pe cale să organizeze cele două meciuri ale naționalei. După cum era de așteptat, cele două organizații continuă să lupte împotriva excluderii rasismului și, prin urmare, vor continua să pedepsească drapelele care poartă un astfel de mesaj constituie abatere disciplinara.

În urma negocierilor, asociația va permite ca drapelele care simbolizează respectul Ungariei istorice și solidaritatea cu suporterii din străinătate, să fie aduse pe stadion, cu următoarele condiții:

poate reprezenta doar harta Ungariei istorice, nu alte simboluri sau inscripții;
• doar culorile roșu, alb si verde pot fi pe el;
• simbolul trebuie prezentat – in mod obișnuit – datorită  conținutului sau controlului de prevenire a incendiilor;
• simbolul din stadion nu poate împiedica suporterii să urmărească meciul netulburați.

În același timp, fanii noștri ar trebui să știe că dacă un mesaj rasist sau politic este plasat pe drapelul autorizat ca mai sus, sau orice mesaj rasist sau politic este atașat drapelului, va avea ca rezultat proceduri disciplinare, iar aceste lucruri dăunează echipei și percepției fotbalului maghiar”, se arată pe site-ul Federației Maghiare de Fotbal.

Sursă: Prosport

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

mediu

PLOIESTI TV LIVE 👇 (apasati play si puteti urmari Ploiesti TV live)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here