logo
RNTV Live

REVOCAREA şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi,în atenţia presei internaţionale

Tudorel Toader
Mihai Constantinescu

Ocolul Pâmăntului, în varianta Ministrului Justiţiei

REVOCAREA şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi,în atenţia presei internaţionale.

Inspirat parcă din faimosul roman al lui Jules Verne-” Ocolul Pâmântului în 80 de zile”, Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader reuşeşte acest lucru în timp record.

Este vorba mai precis de decizia ministrului Justiţiei de a cere revocarea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Decizia a făcut înconjurului lumii. Presa internaţională a relatat despre acest subiect.

Potrivit mediafax.ro, interesată de subiect a fost şi agenţia Reuters.

“Ministru român solicită demiterea procurorului, lupta anticorupţie ameninţată” titrează agenţia Reuters.

“Ministrul Justiţiei din România a cerut, joi, ca procurorul şef anticorupţie să fie demis pentru «exces de putere», declanşând proteste de stradă şi potenţial destabilizând lupta împotriva corupţiei”, comentează jurnaliştii Reuters într-un amplu material pe acest subiect.

“Ministru român solicită concedierea procurorului anti-corupţie”, scrie agenţia de ştiri Associated Press.

   “Ministrul Justiţiei din România a solicitat demiterea procurorului şef anticorupţie, citând, ceea ce el numeşte îngrijorări serioase referitoare la modul în care şi-a desfăşurat activitatea”, explică jurnaliştii de la Associated Press.

“Cu toate acestea, criticii au afirmat că propunerea lui Toader a fost menită să satisfacă cerinţele coaliţiei de guvernământ de stânga, care a fost foarte critică faţă de Kovesi şi lupta împotriva corupţiei”, mai precizează AP.

Cotidianul francez Liberation scrie că “Guvernul cere demiterea şefei parchetului anticorupţie”, observând că decizia ministrului Justiţiei aduce “la apogeu tensiunile între majoritatea de stânga şi puterea juridică”.

VEZI ŞI https://portal.republikanews.ro/iohannis-se-mentine-pe-pozitii-mesaj-de-sustinere-pentru-lupta-anticoruptie/

“De la întoarcerea lor la putere, în decembrie 2016, social-democraţii, printre care şi sunt şi mai mulţi politicieni aleşi vizaţi de justiţie, au încercat să relaxeze legislaţia anticorupţie, declanşând un val de protest fără precedent de la căderea regimului comunist la sfârşitul anului 1989”, mai notează jurnaliştii francezi.

Slujba procurorului cruciat român anticorupţie sub ameninţare

“Slujba procurorului cruciat român anticorupţie sub ameninţare”, titrează agenţia de ştiri Bloomberg, care notează: “Coaliţia de guvernământ din România a cerut o revizuire a autorităţilor anticorupţie care au condamnat sau au trimis în judecată mulţi dintre colegii lor, inclusiv un fost prim-ministru”.

Un amplu material a fost dedicat acestui subiect şi de cotidianul Financial Times, care într-un articol intitulat “Lupta privind corupţia din România expune limitele influenţei Uniunii Europene”, observă că “Bucureştiul face parte dintr-un grup din ce în ce mai mare de capitale europene – în frunte cu Varşovia şi Budapesta – care confruntă Comisia Europeană în privinţa statului de drept”, notează mediafax.ro.â

VEZI ŞI https://portal.republikanews.ro/profesor-de-drept-fost-coleg-cu-t-toader-ce-fost-acest-jalnic-spectacol/

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor