logo
RNTV Live

Rețeta succesului rapid îi bagă în pușcărie! Percheziții efectuate de Poliția Prahova!

Ciprian Radu

Percheziții efectuate de Poliția Prahova!

Polițiști de la Poliția Prahova au dat de urma unor persoane care s-au îmbogățit peste noapte. Grupul, format doar din trei indivizi, au făcut peste trei milioane de euro din activități ilegale.

Comunicatul IPJ Prahova:

Polițiștii din Prahova efectueaza 2 percheziții la domiciliile unor persoane. Sunt bănuite de crearea unui prejudiciu de peste 3.000.000 de euro, prin infracțiuni economice.  3 persoane vor fi aduse la sediul poliției pentru audieri.

În perioada 2013 – 2015, cei în cauză ar fi creat un circuit comercial fictiv. În vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.

În fapt, persoanele bănuite ar fi efectuat operațiuni bancare (retragere de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate. Totul, prin intermediul mai multor societăți din domeniul comerțului cu materiale reciclabile.

CITEȘTE și Localnicii din Vărbila sunt în stare de şoc. O copilă a fost violată

Totodată, persoanele care dețineau calitatea de administratori în fapt ai firmelor tip „fantomă” din circuitul fictiv ar fi avut ca activitate și racolarea de persoane cu posibilități financiare reduse prin intermediul cărora ar fi retras sume importante de bani din conturile bancare.

În baza facturilor emise de firmele ,,fantomă”, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproape 1 300 000 de euro, constând în impozit pe profit neconstituit.

Sumele de bani rulate prin circuitul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de aproximativ 2.200.000 de euro.

3 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

Perchezițiile sunt efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciilor pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.J.P. Prahova și I.P.J. Constanța.

 

 

 

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor