logo
RNTV Live

Reţea de microstații pentru calitatea aerului din Ploieşti/ VIDEO

calitate aer
Mihai Constantinescu

Reţea de microstații pentru calitatea aerului din Ploieşti.

Rețeaua va asigura monitorizarea indicatorilor de calitate a aerului în perioada alocată implementării măsurilor/proiectelor asumate în Planul Integrat de Calitate a Aerului (2021-2022), achiziția de date din zone neacoperite de Rețeaua națională de monitorizare a calității aerului (RNMCA), precum și verificarea conformării cu cerințele legale și legislația specifică.

Cele 16 microstații cu senzori, care formează rețeaua, vor asigura determinarea/monitorizarea indicatorilor de calitate a aerului în municipiul Ploiești, la punct fix, senzorii fiind conectați la internet, astfel încât datele culese să fie transmise în timp real.

O microstație  conține un număr suficient de senzori pentru monitorizarea a minim 12 parametri, printre care: temperatură, presiune, umiditate, compuși organici volatili, nivel de zgomot, dioxid de sulf, dioxid de azot, etc.

Cetățenii pot accesa harta interactivă a microstațiilor pe pagina de internet a municipalității www.ploiesti.ro , la următorul link: http://www.ploiesti.ro/calitateaer.php.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor