logo
RNTV Live

Finanţare pentru proiecte de investiții importante pentru Ploieşti

primarie ploiesti
Mihai Constantinescu

Finanţare pentru proiecte de investiții importante pentru Ploieşti. Reprezentanţii primăriei anunţă prin intermediul unui comunicat că va primi finanțare pentru realizarea documentațiilor tehnico-economice pentru două proiecte de investiții importante, ce urmează să fie depuse la finanțare, în perioada de programare 2021-2027.

Astfel, pe domeniul regenerare urbană, municipalitatea ploieșteană va depune spre finanțare proiectul “Pietonizare și trafic controlat în zona centrală, inclusiv amenajare piste pentru biciclete pe traseele prioritare din planul de mobilitate, puncte bike-sharing, amenajare zone verzi, zone odihnă, zonă spectacole, zonă comerț pentru evenimente, iluminat ornamental, wi-fi, inclusiv dotări și echipamente”. Valoarea totală eligibilă alocată este de 5.129.399,46 lei.

Totodată, pe domeniul mobilitate urbană, se va depune pentru finanțare proiectul „Îmbunătățirea condițiilor de accesibilitate prin completarea legăturilor inelare între zonele Sud și Est”. Valoarea totală eligibilă alocată este de 1.940.571,63 lei.

Fondurile alocate Municipiului Ploiești, în vederea realizării documentațiilor tehnico-economice pentru cele două proiecte de investiții menționate, au valoarea totală eligibilă de 7.069.971, 09 lei.

Precizăm în acest context că, în data de 22.09.2021, a fost semnat Contractul de finanțare nr. 1.1.153, între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru POAT si Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia (lider de parteneriat).

Obiectul acestui Contract de Finanțare îl reprezintă acordarea finanțării nerambursabile de către Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Asistență Tehnică,

Scopul proiectului este acela de a elabora documentația tehnico-economică necesară proiectelor de investiții în domeniile mai sus menționate.

La nivelul regiunii Sud Muntenia au fost selectate pentru finanțarea elaborării documentațiilor un număr de 33 fișe de proiect, din care 17 fișe sunt cuprinse în actuala Cerere de finanțare, acestea fiind depuse de 10 autorități publice.

Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 32.641.231, 14 lei;

Valoarea totală eligibilă este de 28.559.100, 34 lei, se mai precizează în comunicat.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/lista-evenimetelor-prahova/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor