logo
RNTV Live

PROTEST LA TERMO PLOIEȘTI

Daniel

Mai multi angajati ai Termo Ploiesti au pichetat, joi dimineata, sediul CET Brazi. Salariatii sunt nemultumiti ca nu si-au primit lefurile si primele de sarbatori. Pe lista de revendicari apar si mai multe ajutoare de inmormantare neonorate, insa grijile manifestantilor se refera si la conditiile grele de munca. Conducerea operatorului de termie, care si-a dat si demisia in bloc, spune ca salariile au fost virate astazi, nu insa si celelalte drepturi. Protestatarii au tinut sa precizeze ca in lipsa unei strategii de functionare clara a societatii de termoficare, ploiestenii vor avea calorifere caldute, iar ei vor fi in continuare criticati cand dau piept cu locatarii in teren.

La sfarsit de tura mai bine de 30 de angajati ai Termo Ploiesti au protestat in fata sediului societatii de la CET Brazi, joi dimineata. Salariatii si-au cerut drepturile banesti pe luna decembrie, bonurile de masa, dar si primele de Craciun. Desi nu au luat parte la manifestare, solidari cu ei au fost si restul colegilor aflati in posturi la momentul respectiv.

Chiar daca salariile au fost virate catre angajati, situatia operatorului este inca incerta, dupa ce directorii si-au dat demisia in bloc.

Plafonul lunar de salarii al Termo Ploiesti depaseste 900.000 de lei, pentru cei 274 de angajati ai societatii.

Lipsa banilor din societate, spun angajatii, face ca locatarii racordati la sistemul centralizat sa primeasca apa calda si caldura in afara parametrilor, din cauza gazelor insuficiente. Nu ar fi exclus, mai adauga ei, ca de luni Ploiestiul sa ramana din nou in frig.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor