logo
RNTV Live

Opt proiecte de mediu și educație vor fi implementate la Ploiești cu bani din „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”

Opt proiecte de mediu și educație vor fi implementate la Ploiești cu bani din „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”
rnews

Opt proiecte de mediu și educație vor fi implementate la Ploiești cu bani din „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”

Opt organizaţii şi instituții de învățământ preocupate de mediu şi educaţie din Ploiești sunt finanțate cu 246.000 lei prin intermediul programului Fondul pentru un viitor mai bun în comunități. Printre inițiativele din Ploiești susținute prin programul Fondul pentru un viitor mai bun în comunități de către Fundația Comunitară Prahova și Lidl România se numără încurajarea gândirii critice și creative în rândul școlarilor, cultivarea spiritului antreprenorial, precum și proiecte de mediu cu acțiune imediată. 

Astfel, Fundația Comunitară Prahova și Lidl România anunță câștigătorii de micro-granturi nerambursabile din cadrul programului numit „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”. Inițiativa, activă pentru ediția în curs în 5 orașe din țară, este coordonată de Federația Fundațiilor Comunitare din România și finanțată de Lidl România cu peste 1.230.000 de lei. La Ploiești programul dispune de 246.000 lei și este implementat prin Fundația Comunitară Prahova în baza a două direcții strategice: educația și mediul.

nițiativele comunitare finanțate au fost alese pe bază de concurs, precedat de sesiuni de consiliere și mentorare oferite de echipa Fundației Comunitare Prahova, la care au putut lua parte toți cei interesați să aplice la programul Fondul pentru un viitor mai bun în comunități. Concursul de proiecte a fost lansat pe data de 19 mai 2021 și la el au concurat 15 aplicanți cu diverse idei de proiecte din domeniul educației sau de îmbunătățire a mediului din Ploiești. Dintre acestea, opt proiecte urmează să fie susținute financiar integral, printre care menționăm:

Școala „Candiano Popescu din Ploiești a obținut aproximativ 15.000 de lei pentru proiectul „Vreau un oraș curat”, prin care elevii vor înțelege cum funcționează lucrurile din jurul lor din punct de vedere științific și vor învăța să fie responsabili în îngrijirea mediului înconjurător.

Grădinița nr. 35 Ploiești a obținut finanțare de aproximativ 92.000 de lei pentru implementarea proiectului „The 4C (creativitate, gândire critică, colaborare, comunicare) a new way for children to explore the world”- „Cei 4C (creativitate, gândire critică, colaborare, comunicare) o nouă cale pentru copii de a explora lumea”.

Organizația Umanitară Concordia va implementa proiectul „Loc de sport și joc”, în valoare de aproximativ 61.000 lei, menit să îmbunătățească accesul la infrastructură adecvată pentru practicarea sporturilor de către copiii din mediile sociale dezavantajate.

Asociația „Ai carte” Ploiești va implementa proiectul „ELAN – Elevi Antreprenori”, în valoare de circa 14.000 lei, menit să susțină spiritul antreprenorial în rândul elevilor ploieșteni; iar ASCHFR Prahova va implementa proiectul „Empatie, Joc, Culoare”, în valoare de 8.700 lei, având ca scop principal dezvoltarea unui program de activități de educație, dezvoltare personală și implicare comunitară pentru 12 de copii/ tineri cu deficiențe neuromotorii de vârsta școlară, beneficiari ai ASCHF-R Filiala Prahova.

Proiectele au fost selectate de un juriu format din specialiști în domenii relevante pentru direcțiile de finanțare ale programului Fondului pentru un viitor mai bun în comunități: Daniela Burlacu – profesor limba și literatura română, Președinte FCPH, Claudius Dociu – jurnalist, Președinte al Filialei Prahova a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Corina Popa – Fondator “Școala de Gramatică”, Ilona Rizea – inspector general, Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Cristina Petre – Inspector pentru educația permanentă și activități extrașcolare și un reprezentant Lidl România. A fost un proces valoros de dezbateri în care au fost evaluate îndeplinirea criteriilor din Ghidul Aplicantului, precum impactul comunitar, coerența și claritatea activităților propuse, realismul și relevanța proiectelor etc.

„Cu siguranță, proiectele finanțate prin intermediul acestui program vor aduce pentru Ploiești acel sentiment că generațiile viitoare vor pune accent mare pe respectul față de mediu și pe educație”, a spus Bianca Dăniță, Director programe, Fundația Comunitară Prahova.

O cronică a programului, noutăți din proiecte, precum și fotografii de la activități le veți găsi pe pagina web a programului https://fondulpentruunviitormaibun.ro/ sau pe pagina de Facebook Fondul pentru un viitor mai bun în comunități – Ploiești.

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ 11.200 de magazine și peste 200 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial. Lidl este un smart discounter care le oferă clienților produse de cea mai bună calitate la cel mai bun preț. În spatele operațiunilor din magazine, din centrele logistice și din sediile centrale stau simplitatea și orientarea către eficiență. Design-ul și structura proceselor standardizate sunt asigurate de către Lidl Stiftung, cu sediul central de la Neckarsulm.  În toate domeniile sale de activitate, Lidl este o companie care acționează cu responsabilitate față de oameni, societate și mediu. Pentru Lidl, sustenabilitatea este metoda prin care își îndeplinește, zi de zi, promisiunea cu privire la calitate.

Federația Fundațiile Comunitare din România are rolul de a reprezenta la nivel naţional interesele fundaţiilor comunitare din țară și contribuie la construirea unor comunități conștiente, generoase, incluzive și durabile, capabile să evolueze împreună, prin implicarea diferiților actori locali. Federația susține 19 fundații comunitare însumând peste 7000 de proiecte și 30 de milioane de lei în investiții comunitare.

Fundația Comunitară Prahova a fost fondată în 2013. Prin programele și evenimentele pe care le desfășurăm, unim resursele locale (timp, expertiză, fonduri) cu cele mai importante nevoi locale, pentru a susține proiecte inovative, care transformă județul nostru într-un loc în care ne dorim să trăim. În cei 8 ani de activitate am susținut 165 de proiecte județene și 18 burse, am implementat 16 proiecte comunitare și am ajutat 9 cazuri medicale cu suma totala de 1.326.725 lei împreună cu 75 de companii și fundații naționale și 1000 de donatori individuali.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor