logo
RNTV Live

Programul”Idei din ţara lui Andrei” finanţează un proiect de mediu din Prahova

Programul"Idei din ţara lui Andrei" finanţează un proiect de mediu din Prahova
Mihai Constantinescu

Proiect din Prahova ce vizează mediul înconjurător va fi finanțat de OMV Petrom prin programul „Idei din Țara lui Andrei”

20.000 de euro! Atât este valoarea maximă a proiectului de mediu din Prahova care va fi finanţat prion programul “Idei din ţara lui Andrei”

Pădurea Mea, Casa Mea – este un proiect inițiat de ADEMED. Este dedicat dezvoltării durabile, protecției mediului și a diversității. Se urmărește amenajarea a 8 zone de stopaj prin plantări de vegetație sub îndrumarea ocolului silvic. Mai exact se vrea amenajarea unui număr de 60 de iazuri de pasaj pentru amfibieni, amplasarea a 200 de bucăți de lemn mort în pădure pentru creșterea numărului speciilor de insecte xilofage și reducea presiunii liniilor electrice asupra pădurii prin amplasarea de surse neconvenționale (eolian/solar).

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/din-nou-nepasare-si-neglijenta-problema-poluarii-tratata-superficial-de-catre-administratia-judeteana-o-spun-chiar-cei-de-la-autoritatea-de-mediu/

Peste 130 de proiecte propuse de persoane fizice, organizații nonguvernamentale, instituții și unități de învățământ sau instituții publice au fost înscrise în competiție în perioada aprilie – mai 2017. Dintre acestea, publicul și juriul au selectat 13 idei câștigătoare din 9 județe din România. Este vorba despre Bihor, Suceava, Alba, Brașov, Prahova, București, Gorj, Maramureș și Ilfov. 7 dintre ele propun soluții pentru dezvoltarea educației profesionale prin crearea spațiilor de studiu și dotarea laboratoarelor școlare. 6 proiecte adresează probleme de mediu prin acțiuni de ecologizare și valorificare a resurselor în mod responsabil.

 Proiectele înscrise au adresat soluții inovatoare pentru probleme de mediu și educație profesională din comunitățile din România. De la imprimante 3D în laboratoare de practică pentru elevi , la soluții de reciclare selectivă. Numărul mare de proiecte înscrise – peste 130 – ne arată că inițiativa, responsabilitatea și dorința de schimbare sunt prezente în mințile și inimile românilor.” a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom.

 

În perioada 24 mai – 27 iunie, proiectele au trecut printr-un proces amplu de jurizare. Publicul a avut oportunitatea să voteze proiectul preferat. S-a  contribuit astfel cu 30% din nota finală. Restul de 70% a fost reprezentat de către evaluarea unui juriu compus din 12 membri. Este vorba despre reprezentanți ai ONG-urilor, ai OMV Petrom, jurnaliști și experți în domeniul responsabilității sociale.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa comunicat OMV Petrom

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor