logo
RNTV Live

VIDEO /Din nou nepăsare și neglijență. Problema poluării, tratată superficial de către administrația județeană. O spun chiar cei de la autoritatea de mediu!

poluare pl
rnews

Administrația ploieșteană arătată cu degetul de către autoritățile de la mediu. Cu toate că problema poluării din Ploiești este una gravă, reprezentanții ANPM și cei ai Gărzii Naționale de Mediu spun că autoritățile de la Ploiești nu au întocmit un plan de menținere a calității aerului.

Este o obligație ce revine, din punct de vedere legal, Consiliului Județean, care este, de altfel, autoritatea responsabilă cu elaborarea acestui plan de menținere a calității aerului. Cei de la mediu spun că au purtat corespondențe cu CJ Prahova timp de aproape doi ani, însă, răspunsul primit a fost că nu sunt bani prevăzuți pentru realizarea acestui plan.

Aceiași reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu și ai ANPM susțin că la nivel de autoritate ploieșteană s-a dat dovadă de o lipsă totală de implicare cu privire la acest aspect.

Vezi declarația  integrală ( min.22.59 – 24.32)  făcută de Corina Lupu, director ANPM, cu privire la nepăsarea de care au dat dovadă autoritățile județene cu privire la această problemă.

Planul de menținere a calității aerului se realizează pe baza evaluărilor , indicatorilor de calitate a aerului și cantităților totașe de emisii pentru fiecare poluant ( dioxid de sulf, dioxid de azot, oxizi de azot, particule în suspensie PM 10, benzen, monoxid de carbon, plumb) sau valorile țintă pentru arsen, cadmiu, nichel benzo (a) piren și PM ( 2,5) transmise de APM , urmând să cuprindă diferite evaluări ale traficului, surselor comerciale și rezidențiale, cât și să identifice principalele surse de emisie care ar putea contribui la degradarea calității aerului.

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor