logo
RNTV Live

Ploieştenii, asteptaţi la vernisajul expoziţiei unui membru internaţional al Societăţii de Acuarelă din Birmingham, Marea Britanie

Ploieştenii, asteptaţi astăzi la vernisajul expoziţiei “Acuarela, o frumoasa poveste”
Mihai Constantinescu

Ploieştenii sunt asteptaţi astăzi, începând cu orele 17.00, la vernisajul expoziţiei “Acuarela, o frumoasă poveste”, a artistului Corneliu Drăgan Târgovişte, membru internaţional al Societăţii de Acuarelă din Birmingham, Marea Britanie.

Expoziţia este deschisă la Muzeul Judeţean de Artă “Ion Ionescu Quintus” din Ploieşti.

Corneliu Drăgan Târgovişte a făcut studii libere de pictură cu maestrul Horea Cucerzan şi desen cu sculptorul Iorgos Iliopolos. Din 2013 este membru internaţional al Societăţii de Acuarela din Birmingham – Marea Britanie, iar din 2016 este  Membru asociat – Naţional Watercolor Society, San Pedro, California, Statele Unite ale Americii.

Este cunoscut pentru numeroasele sale expoziţii personale şi colective de pictură din tară şi din străinătate,  expoziţii colective de grafică satirică în România şi străinătate, dar şi pentru pictură bisericească. Ultima lucrare de acest gen a fost realizată în 2010 când a pictat Icoanele Împărăteşti de pe Catapeteasma Bisericii ” Sf. Cuvioasa Parascheva ” din Parohia Raciu, Sat Lucieni, Dâmboviţa.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor