logo
RNTV Live

Programul meciurilor găzduite de Cluj-Napoca în cadrul Grupei C din FIBA EUROBASKET 2017

6119
Cristian Anghelescu

Cu 210 zile înaintea debutului EUROBASKET 2017, cea mai importantă competiție sportivă ce va avea loc în toamna acestui an în România, Federația Româna de Baschet anunță programul oficial al meciurilor din cadrul Grupei C, confruntări ce vor fi găzduite de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Înfruntările din Grupa A și Grupa B vor începe din 31 august iar disputele din Grupa C și Grupa D vor debuta în 1 septembrie, turneul final european urmând să alinieze la start 24 de echipe naționale, împărțite în patru grupe găzduite de Finlanda (Helsinki), Israel (Tel Aviv), România (Cluj-Napoca) și Turcia (Istanbul).

Conform programului aprobat de FIBA, meciurile din țara noastră se vor desfășura în perioada 1-7 septembrie, naționala României urmând să dea piept cu puternicele reprezentative ale Spaniei, deținătoarea trofeului european, Croației, dubla medaliată cu bronz, Ungariei, fosta campioană europeană, Cehiei și Muntenegru. Astfel, vreme de cinci zile, suporterii baschetului românesc și nu numai se vor bucura de un spectacol baschetbalistic de calitate, Giganții Europei urmând să se lupte la Cluj-Napoca pentru calificarea în faza superioară a Eurobasket 2017, cele mai bune patru echipe din Grupa C primind „undă verde” pentru continuarea cursei de cucerire a mult râvnitului trofeu continental, faza eliminatorie având loc în Turcia.

Asadar, înfruntările din Grupa C vor avea loc vineri (1 septembrie), sâmbătă (2 septembrie), luni (4 septembrie), marți (5 septembrie) și joi (7 septembrie), meciurile urmând să se desfățoare în fiecare zi cu începere de la orele 15:00, 17:45 și 20:00, iar în ultima zi, 7 septembrie, de la orele 14:30, 17:15 și 20:45. Conform tragerii la sorți, vineri, 1 septembrie, Ungaria va juca împotriva Croației, Muntenegru va înfrunta campioana europeană Spania iar România va primi replica incomodei nationale a Cehiei, una dintre abonatele permanente la turneul final în ultima perioadă. Sâmbătă, 2 septembrie, sunt programate confruntările dintre Muntenegru și Ungaria, Cehia și Spania, iar România se va întâlni cu puternica reprezentativă a Croației, dublă medaliată cu bronz european. Luni, 4 septembrie, spectacolul baschetbalistic va continua cu meciurile Ungaria – Cehia, Muntenegru – Croația, în vreme ce România va întâlni cel mai „greu” adversar din grupă, campioana en-titre Spania. Marți, 5 septembrie, fanii sportului cu mingea la coș se vor delecta cu meciurile dintre Cehia și Muntenegru, Croația și Spania, dar și cu înfruntarea care va opune naționalele României și Ungariei. În ultima rundă din Grupa C, joi, 7 septembrie, Cehia va lupta împotriva Croației, Ungaria își va măsura forțele cu Spania, iar România va întâlni Muntenegru.

În baza sistemului competițional anunțat de FIBA, primele patru echipe din Grupa C vor accede în faza superioară care va avea loc în Turcia, la Istanbul, finala continentală urmând să se desfășoare în data de 17 septembrie 2017.

FIBA EUROBASKET 2017 va avea loc pentru prima dată în istorie și în România și reprezintă cel mai mare eveniment sportiv organizat vreodată în țara noastră. Totodată, competiția continentală reprezintă un punct important în istoria baschetului autohton, fiind pentru prima dată când „Vulturii” – care revin pe scena continentală după o absență de trei decenii – se vor confrunta în fața propriilor suporteri cu Giganții Europei în cadrul celei mai importante competiții derulată sub egida FIBA-Europe.

Suporterii baschetului și nu numai pot cumpăra bilete la prețuri reduse pe www.eurobasket2017tickets.ro și în rețelele Eventim, MyTicket și BLT. Până în prezent, peste 35.000 de bilete au fost achiziționate, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca urmând să aibă la ora meciurilor din Grupa C o capacitate de aproximatv 10.000 de locuri.

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor