logo
RNTV Live

Și-a mai trecut un an… degeaba!

20161222_095940
Cristian Anghelescu

În această dimineaţă, la Sala Sporturilor Olimpia, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Prahova i-a premiat pe sportivii prahoveni care s-au evidenţiat în anul 2016.

Cei trei oficiali care au acordat diplome și plicuri cu vagi urme de bani au fost Laurențiu Nicolescu, directorul executiv de la DJTS Prahova, Cristian Nica, coordonator sportiv al CSM Ploieşti și Ștefan Dumitrescu, fost director al Direcției Județene de Sport.

Într-o atmosferă dorită de sărbătoare, la subsolul Sălii Sporturilor “Olimpia”, premiații și antrenorii lor au mers pe ideea amintirilor, cu toții zâmbind la camerele de luat vederi și încercând să construiască discursuri cât mai credibile în fața auditoriului: cu mulțumiri în dreapta și-n stânga, cu urări de bine pentru un An Nou mai bun decât cel ce stă să se încheie, cu promisiuni și câte și mai câte! Fără niciun reproș la modul în care sunt obligați să se pregătească, la lipsurile de tot felul, la minciunile sfruntate pe care sunt siliți să le accepte și să le acopere!

După un discurs mai degrabă sec al principalului amfitrion, colorat cu ceva elemente ale realității din partea oficialului de la CSM și multă simplitate dar și condescendență din partea seniorului s-a trecut la… colindele tradiționale, un grup de tineri ai Colegiului de Artă “Carmen Sylva” aducând spiritul Crăciunului mai aproape de inimile celor prezenți. Iar gala în sine a scos la rampă noua dimensiune “de premiat” a județului nostru: dintr-o zonă arhicunoscută la nivel național, cu sportivi de la mai toate ramurile sportive propuși către loturi olimpice sau naționale, câștigători de mari competiții mondiale sau europene, s-a ajuns… fix la fundul sacului! Prahova, măreața Prahovă, a avut pe lista premianților la această manifestare a sportivilor care combat la disciplinele olimpice 10 (zece) sportivi din categoria sporturilor de iarnă (sanie, skeleton și bob) – Marian Gîtlan, Flavius Crăciun, Andrei Turea, Carmen Manolescu, Diana Pușcașu, Daria Miroiu, Alexandra Vicol, Sebastian Enache, Mihai Trăznea și Daniel Ghiauș – și alți 3 (trei) din zona mult mai cunoscută a atletismului (Mihai Pâslaru și Marius Ionescu), și boxului (Gabriel Șchiopu)!

Iar la “neolimpice”, secțiile de karate și popice (Conpet), dans sportiv (Silhuette, Ploiești), radioamatorism (CS Petrolul), kick-boxing (Ambiția Mădălin) au întregit același tablou, de ani și ani, al premianților cu care județul se mândrește!

Într-o perfectă zonă a ilogicului, pare de-a dreptul hilar să ne întrebăm până când ar trebui să mai așteptăm normalitatea în sport! Dar, an de an, personal voi continua să o fac – chiar dacă nimic nu se va întâmpla! – mergând pe ideea că un adevăr, oricât de supărător ar fi el, trebuie spus până la capăt, de fiecare dată!

La fel cum trebuie spus că la o astfel de bucurie ar fi trebuit să fie prezenți TOȚI CEI CARE MĂNÂNCĂ O PÂINE ALBĂ după urma acestor tineri, nu doar un antrenor-doi, un șef de departament, un coordonator sportiv și un director… Dar, probabil, fiind convinși că vor fi iscodiți de către colegii de breaslă, mulți dintre cei care trebuiau să fie prezenți au ales alt gen de colinde! De la care se ia, nu se dă!

P.S.  Aș zice că le pot înțelege pe toate, că dacă bani nu sunt… nimic nu e! Dar bannerul acela cu DJTS peste cel al Tricolorului LMV… cam cât ar fi costat să-l fi promovat altfel? Adică normal?

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor