logo
RNTV Live

Procurorul general al României: Ghiţă venea cu televiziunile după el şi spune că va depune multe probe, dar la procurori ajungea un articol de ziar scos dintr-un plic!

image-2016-10-11-21345245-41-sebastian-ghita-dna-ploiesti-doua-statuete-bufnite
rnews

Procurorul general al României, Augustin Lazar, a dezvăluit într-un interviu pentru ziare.com ce probe a adus Sebastian Ghiță la Parchet în dosarul în care s-a autodenunțat. Ulterior, magistrații de la Parchetul General au clasat autodenunțul depus de fostul deputat Sebastian Ghiță, în care acesta susținea că ar fi participat la falsificarea raportului de expertiză privind teza de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Eu nu am lucrat personal in dosar, dar discutand cu colegii, dupa solutionarea dosarului, am retinut ca totul a fost o operatiune de imagine, denuntatorul in cauza venea cu televizunile la poarta Parchetului, aratand ca va depune mari cantitati de probe si la procurori scotea din plic un articol de ziar., a afirmat procurorul general.

Chestionat dacă tot scandalul declanșat de Sebastian Ghiță a avut ca scop decrebilizarea Justiției, pentru ca pe fondul ei să se ajungă la grațieri și dezincriminări, procurorul general a afirmat:

Este un dosar pe care noi l-am inregistrat. Ca magistrati nu putem trece peste informatiile grave din media, trebuie sa le verificam. Avem un dosar pe rolul PG si se fac verificari cu toata seriozitatea. Nu se stie daca va fi 50%, 20%, 1% adevar. Daca este, trebuie sa-l punem in evidenta, verificand daca e o fapta penala. Eu am obsevat ca magistrat si membru CSM ca aceste proiecte de acte normative ne-au venit cu foarte multa intarziere si pe un val de emotie creat de media in contextul in care faptele au fost prezentate de o maniera sistematica si calomniatoare fara precedent la adresa infaptuirii justitiei. Aceasta chestiune nu s-a mai intamplat in Romania, e ceva nou si se va demonstra daca magistratura romana e matura, capabila sa ia in piept acest val de calomnii, denigrari. Ca s-ar face justitia la butonul lui cutare sau cutare, ca ar exista un stat mafiot care da dispozitii justitiei cum sa se infaptuiasca. Acestea sunt gogomanii pentru oameni ignoranti. Dar iata ca se fac si sunt prezentate sistematic. Magistratii romani trebuie sa ia o pozitie foarte clara si trebuie sa procedeze chirurgical cum ne permite legea, cu instrumentele pe care inca le avem la dispozitie. Speram sa nu mai vina alte proiecte de acte normative, cum se discuta in media, ca aici au fost proiectile de calibru usor pentru reglat tirul artileriei. Si ca adevarata artilerie grea va incepe in continuare. Atunci va fi o stare de fericire pentru toti care incalca legea, magistratii nu vor avea de lucru. Ar fi o ineptie si nu imi pot imagina ca intr-un stat UE cineva ne va putea lipsi de instrumente si vom sta sa privim cum se comit infractiuni, sa fie pusa in practica acea expresie, cine tace supravietuieste.”, a declarat Augustin Lazăr.

preluare stiripesurse.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor