logo
RNTV Live

8 persoane au fost reținute pentru proxenetism. Tinerele racolate erau exploatate în Marea Britanie. VIDEO de la percheziții

Oana Stoica

La data de 24 august a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploiești și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti, au efectuat 18 percheziții domiciliare, în județele Prahova și Argeș, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat și proxenetism.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2015 – 2016, membrii grupării ar fi racolat mai multe tinere din județul Prahova, pe care le-ar fi transportat în Marea Britanie, în vederea exploatării sexuale.

În urma perchezițiilor au fost indisponibilizate 5 autoturisme, 9.300 de lire sterline, 5.700 de euro, 52 de kilograme de materie vegetală ce pare a fi tutun, 200 de pachete de ţigarete netimbrate, telefoane mobile, sisteme informatice, precum și documente de identitate false și acte financiar – bancare.

Polițiștii au pus în aplicare 20 de mandate de aducere, iar alte 40 de persoane au fost conduse la audieri.

8 persoane au fost reținute, urmând ca, astăzi, să fie prezentate instanței, cu propunerea de arestare preventivă, iar față de 7 persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor