logo
RNTV Live

Procesul de adopție al câinilor fără stăpâni bate pasul pe loc/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Procesul de adopție al câinilor fără stăpâni bate pasul pe loc.

Procesul de adopție al câinilor fără stăpâni care sunt găzduiți în incinta Adăpostului de la Bucov a avut de suferit din cauza pandemiei. Asta pentru că majoritatea maidanezilor sunt adoptați de asociații non-guvernamentale din afara granițelor. Restricțiile din ultima perioadă au dus la scăderea numărului de câini care își găsesc un stăpân în afara țării noastre. Din nefericire, statisticile arată că în Prahova sunt puțini cetățeni care i-au în considerare să adopte un câine atunci când sunt hotărâți să primească în sânul familiei un animal de companie.  

Avem atât de mulți câini fără stăpân încât îi livrăm pe bandă rulantă în Europa. România a devenit în ultimii ani țară exportatoare de maidanezi. O arată statisticile oficiale care spun că mii de câini pleacă anual în Germania sau Austria. Numai din Ploiești, de la Adăpostul de de Câini de la Bucov, pleacă lunar aproximativ 70 de câini comunitari pentru adopție. Asta în timp ce intern sunt puțini cei care adoptă un câine abandonat.

Totuşi, procesul de adopție al câinilor fără stăpâni care sunt găzduiți în incinta Adăpostului de la Bucov a avut de suferit din cauza pandemiei în ultimii ani. Asta pentru că restricțiile din ultima perioadă au blocat transferul animalelor către ONG-urile din afara granițelor țării noastre.

În cazul în care v-ați decis să adoptați un câine din Adăpostul de la Bucov, trebuie să știți că trebuie să respectați anumite proceduri.

În prezent, în Adăpostul de la Bucov își așteaptă stăpânii aproximativ 2700 de câini comunitari.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/alerta-in-prahova-fiica-unei…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor