logo
RNTV Live

Primul meci de baschet dintre CSM și CSU: pozițiile la “Olimpia”!

sala-sport-Olimpia
Cristian Anghelescu

Primul meci de baschet dintre CSM și CSU: pozițiile la “Olimpia”!

Cum bine se cunoaște, atât Clubul Sportiv Municipal cât și Clubul Sportiv Universitar și-au înscris echipe de baschet la Divizia A. Asta, după ce discuțiile vizând o eventuală contopire au fost tergiversate suficient de mult pentru ca rezultatul să fie negativ.

Astfel încât, cu orgolii și pasiuni nemăsurate, oficialii ambelor echipe au ales să meargă pe drumuri separate. Urmând ca rezultatul final, la sfârșitul sezonului, să spună mai multe despre ambițiile de preamărire.

Cert este că, așa cum este și normal, entitățile au nevoie de pregătire și fiecare dintre ele țintesc Sala Sporturilor “Olimpia”. Adică cea mai performantă bază de antrenament și jocuri din județul nostru.

O informație reală

În această după-amiază am primit o informație potrivit căreia sportivii de la CSU nu se mai pot antrena acolo. Motivul, unul oarecum previzibil, chiar are darul să-i nemulțumească pe universitari.

Iată ce declară Ionuț Urzeală, conducător al CSU Ploiesti Basketball:

“Dintr-o discuție telefonică avută cu administratorul de la Sala Sporturilor am aflat că noi, în speță CSU, nu mai avem nicio poziție de antrenament! Într-adevăr, a fost o discuție neoficială dar mă grăbesc să vă informez despre acest lucru, special pentru ca, eventual, să nu se întâmple asta!” a spus Urzeală.

Așa cum era deontologic, l-am apelat pe Silviu Crângașu, directorul CSM, acesta explicând următoarele:

“L-am ajutat pe domnul Urzeală, aseară, în condițiile în care mi-a fost solicitat sprijinul. Ulterior, l-am sfătuit să discute pe viitor cu consilierul meu pe teme sportive, Lucian Rădulescu. Nu știu ce au stabilit, nimeni nu are nimic împotrivă ca sportivii de la CSU să se pregătească la Sala Sporturilor!” a spus Crângașu.

Am discutat, telefonic, și cu Lucian Rădulescu. Iată și explicațiile acestuia:

”Am avut o discuție pe această temă baschetului și am constatat că domnul Urzeală dorește strict o poziție anume! Adică cea de la ora 21:00, spațiu alocat voleiului de la CSM! Aseară s-a putut aranja dar pe viitor nu există această posibilitate! Domnul Urzeală trebuie să înțeleagă că secțiile CSM sunt prioritare la <<Olimpia>>, în fond este ceva normal, sper să-mi dați dreptate! Mai sunt și alte poziții, începând de dimineață, chiar nu pot avea ei prioritate, să fie clar! Sunt dezamăgit că se apelează la presiuni ieftine pentru rezolvarea unor probleme care, s-a văzut aseară, se pot clarifica prin arta dialogului! Aici, se vede, nu este cazul…” a conchis oficialul de la CSM.

Ușor sau greu, poate cu mai multă diplomație, situația creată ar putea fi depășită. Câtă vreme există spații libere, există și posibilitatea ca antrenamentele să fie fixate definitiv, fără discuții neprincipiale.

Trebuie să existe doar mai multă voință și… ceva înțelegere! Plus mai puțină răutate și patimă!

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor