logo
RNTV Live

Primarul Volosevici reclamă un prejudiciu 1,7 miloane lei la Termo Ploiești

volo_clpl
Dumitrescu Vlad

A fost din nou scandal pe tema termoficării în ședința de luni a Consiliului Local Ploiești. Primarul Andrei Volosevici i-a cerut demisia directorului Termo Ploieşti, Vasile Ionescu după ce i-a reproșat că au fost contractate pentru următoarea perioadă gaze la un preţ de peste două ori mai mare decât cel la care ar fi trebuit să fie achiziționate. Potrivit unui calcul prezentat de şeful executivului, prejudiciul pentru primele 12 zile de funcționare a societății de termoficare este de aproximativ 1,7 milioane de lei .
“Este societatea Consiliului Local, o să las pe masă un pix și o hârtie, consilierii vor decide”, a declarat Andrei Volosevici.

Practic, primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a reclamat că Termo Ploiești a ratat o rezervare de 16.000 de megaWatt pentru luna octombrie, la un tarif de 150 de lei fără TVA, societate de termoficare fiind nevoită să apeleze la furnizorul de ultimă instanţă, la un tarif de 310 lei pe megaWatt.

“Nu am luat cei 16.000 pentru că am fost puturoşi şi societatea nu a funcţionat corespunzător, pentru că singurul lucru care ne trebuia era o sumă de 600.000 de lei, pe care societatea îi avea, ca să facem contract cu Transgazul să ni-i transporte. În acel context, de la producător cumpăram megaWattul cu 150 de lei plus TVA. În momentul acesta, mergând pe FUI, aşa cum este contractul, l-am luat cu 310 lei plus TVA. Astăzi se încheie luna, consumăm aproximativ 13.000 – 13.500. Aveam rezervaţi 16.000. Dacă luam de la producător, aveam următorul calcul pentru luna octombrie: 13.000 mW înmulţit cu 180 de lei, care înseamnă 2.340.000, plus cei 600.000, care înseamnă 2.940.000. Ei bine, prin contractul semnat, plătim 4.810.000, de la o furnizare de pe data de 19 octombrie, adică în 12 zile am reuşit să «radem» 1,8 milioane”, a declarat Andrei Volosevici în timpul şedinţei de luni a Consiliului Local Ploieşti.

“La un moment dat am fost contrazis de domnul director, care are oricând o foaie de hârtie la dispoziţie, şi mi-a spus «nu, sunt 250 de lei plus TVA, dacă luăm de la producător nu intrăm sub ordonanţă». Avem contractul pe care l-am făcut pentru februarie – martie 2023, în care preţul este cel corect, pentru că a fost rezervat înainte şi intră sub incidenţa ordonanţei şi este de 150 de lei plus TVA. Puteam să luăm de la producător, plăteam 600.000 de lei în plus la Transgaz şi n-aveam niciun fel de problemă să luăm cei 16.000, care erau rezervaţi de la Gas & Power. Nimic nu ne împiedica. Ni s-a povestit într-o şedinţă că nu se poate, ne-am adresat furnizorului de ultimă instanţă şi am luat la 370 cu TVA, creând, în 12 zile, un prejudiciu – hai să punem plus minus 10% – de 1.700.000 de lei. Eu las o foaie de hârtie şi un pix, iar dumneavoastră, cei care deţineţi controlul asupra societăţii, stabiliţi în ce măsură trebuie sau nu să se ia nişte măsuri”, a mai declarat primarul Volosevici, în faţa consilierilor locali.

Consilierul local Gheorghe Sârbu a reacționat după ce primarul a solicitat demisia directorului Termo Ploiești.

” Criza apei a trecut. Domnul primar, prin toate mijloacele caută un țap ispășitor. (…)Nu cred că directorul Termo Ploiești ar trebui să își dea demisia. Mă așteptam că domnul primar să lase un pix și o hârtie de câte ori s-a întâmplat ceva în activitatea societăților subordonate. Nu doar domnul Ionescu a greşit, am greșit și noi, consilierii locali și domnul primar”, a declarat consilierul PNL Gheorghe Sârbu.

Primarul Volosevici a mai reclamat și faptul că au apărut noi probleme la sistemul de termoficare deoarece s-a intervenit târziu în desigilarea vanelor.
“În weekendul trecut, în loc să desigilăm vanele sâmbătă şi duminică, când, logic, mai mulţi preşedinţi de asociaţii, respectiv administratori şi locatari sunt acasă, noi suntem în weekend… Şi atunci, au început de luni, motiv pentru care au desigilat mai târziu, motiv pentru care au apărut şi probleme. Pentru că este logic că, în momentul în care pui mai multă presiune, şi restul încep să se spargă. Acolo există şi un director comercial. Şi el ar trebui să ia o foaie de hârtie”, a adăugat șeful executivului ploieștean.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor