logo
RNTV Live

Primăria Câmpina, premiată pentru o investiție inexistentă?

trofeu-prispa-primaria-campina
Ștefan Petre

Municipiul Câmpina a fost premiat la gala națională „România ești TU” pentru un proiect realizat cu fonduri europene (singurul din Regiunea Sud-Muntenia), așa cum a anunțat site-ul Republika News.

Primăria Municipiului Câmpina a primit trofeul „PRISPA” la categoria „Investiții publice”, pentru proiectul privind regenerarea urbană din centrul municipiului Câmpina (pasajul subteran și dala pietonală), la gala națională „România ești TU”, eveniment desfășurat la Palatul Parlamentului din București. Trebuie reținut faptul că inclusiv realizarea documentației pentru acest proiect a fost finanțată cu fonduri europene.

Totuși, publicația câmpineană Oglinda de Azi spune că această investiție „nu există în realitate”!!

„Nu mică ne-a fost mirarea când printre inițiativele premiate am văzut și proiectul „Câmpina – centru transformat în acces pietonal”, pentru care au primit premiul de excelență primarul Alin Moldoveanu și, prin el, Primăria Câmpina.

„Să știți că este campion la karate, așa am auzit, ni s-a făcut teamă, așa că am hotărât să ne punem bine cu domnia sa” – a glumit prezentatoarea, nimeni alta decât Andreea Marin, invitându-l pe scenă pe primarul Alin Moldoveanu. Trofeul PRISPA” a fost acordat Primăriei Câmpina pentru, atenție, „transformarea cu succes a zonei urbane în zonă pietonală, pentru asigurarea mobilității urbane eficiente și sustenabile, îmbunătățirea esteticii, protecția mediului înconjurător” – așa cum se poate auzi în înregistrarea video de mai jos.


Este, cel mai probabil, singurul premiu din istorie oferit pentru ceva care nu există decât pe hârtie ori în animații video. Și în capul unui om, în cazul de față al primarului Alin Moldoveanu. Deși are casă la Telega și trece adesea prin orașul nostru, așa cum ea însăși a mărturisit pe scenă, Andreea Marin n-a părut deloc surprinsă de faptul că între ceea ce citea de pe hârtie și realitate este o diferență considerabilă.”

„În primul rând, transformarea centrului orașului într-un acces pietonal îmbunătățește calitatea vieții locuitorilor. Oamenii vor avea acces mai ușor la magazine, restaurante, parcuri și alte facilități publice, fără a fi nevoiți să se lupte cu traficul și aglomerația” – o frază care te face să te întrebi dacă cei care au scris-o au fost, măcar și în trecere, pe la Câmpina, mai notează sursa citată.

Moldoveanu minte că are susținerea populației și ar dori să-și pună în practică proiectul „cu forța”!

„În urma unui aviz pozitiv din partea populației, atât persoane fizice, cât și juridice, dar și după anumite modificări aduse acestui proiect urbanistic, se are în vedere o corelare între proiectele de investiții din zona centrală și modernizarea rețelelor edilitare de apă – canalizare și gaze, astfel încât să nu existe multiple șantiere care să deranjeze locuitorii Municipiului Câmpina”. O declarație care „frizează ridicolul”, în condițiile în care Consiliul Local s-a pronunțat clar împotriva PUZ-ului ce include realizarea unui pasaj subteran și în condițiile organizării unor dezbateri și consultări publice în cadrul cărora cetățenii interesați s-au exprimat împotriva acestui proiect în forma în care a fost propus.


Publicația Oglinda de Azi susține că primarul Alin Moldoveanu își dorește cu ardoare să realizeze proiectul de regenerare urbană ce include un pasaj subteran în centrul civic al Câmpinei, iar racordarea la rețeaua premiilor prin excelență ar fi o lovitură de imagine prin care acesta dorește să-și impună ideea.


„Vreau să dedic acest trofeu tuturor câmpinenilor care au avut încredere în mine” – a fost mesajul primarului Alin Moldoveanu, pe scena galei „România ești TU”


Oglinda de Azi ridică semne de întrebare inclusiv asupra organizării întregului eveniment, spunând (și dovedind!) că sculptura decorativă ce poartă titlul „Inimă” (v. foto), devenită trofeu la București, se găsește de vânzare pe Amazon la prețul de 98,99 de euro.


Gala „România ești TU” este un proiect media al unei firme înființate în anul 2020, care are un singur angajat. Platforma romaniaestitu.ro, precum și pagina de Facebook aferentă, au fost create în urmă cu numai două luni. Cam atât despre importanța acestui trofeu de excelență, mai scriu câmpinenii.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor