logo
RNTV Live

7% din români au asigurare de viață sau pensii private

0061B0ED-070F-462A-B144-D22ABC373FB0
Tudor Teodora

Asigurarea de viață rămâne cea mai puțin cerută polița cea mai puțin cerută pe piața din România, deși poate acoperi riscul decesului din orice cauză și oferă ajutor în caz de boală gravă. 

Percepția că prețul este prea mare face ca doar 7% din români să aibă o asigurare de viață. 

Multe persoane supraestimează costul unei polițe de asigurare de viață, dar în realitate, acesta este flexibil și accesibil.

Costul se poate stabili în funcție de nevoile și riscurile pentru care vă doriți protecție financiară. 

Există asigurări de viață simple, care costă în jur de 1200 de lei pe an și asigurări complexe care includ și un fond de economisire.

De exemplu, o asigurare pentru un părinte de 38 de ani, pe o perioadă de 18 ani o poliță de asigurare de viață costă în jur de 6700 de lei plata poate fi făcută și în tranșe.

În acest caz, beneficiarul este copilul plătitorului. În cazul decesului, el va ridica banii. 

În cazul unui asemenea eveniment nefericit, ratele nu mai trebuie să fie plătite, iar când copilul împlinește vârsta de 18 ani poate să beneficieze de bani.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații găsiți aici: Doar 7% dintre români au asigurare de viaţă sau pensii private: “Dacă se întâmplă ceva rău, pot fi acoperit”

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor