logo
RNTV Live

Prima localitate din Prahova care are drum iluminat cu sistem eco friendly/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Prima localitate din Prahova care are drum iluminat cu sistem eco friendly. Este vorba desăre comuna Colceag. Este prima localitate din județul Prahova care se poate lăuda cu 1,5 kilometri de drum iluminat cu ajutorul unui sistem eco friendly. Tot Colcega are și sistem de iluminat ornamental, despre care primarul Valentin Stan spune că ar putea fi unic în țară. Vorbim despre o comună săracă, în care doar 40% din drumuri sunt asfaltate.

Cât despre sistemul eco friendly, acesta este format din stâlpi din fibră de sticlă fabricați în România pentru iluminat public, pe care au fost montate  lămpi cu încărcare solară. În cazul unui accident rutier, pericolul pentru persoanele implicate este redus considerabil, stâlpii fiind casanți. Stâlpii rezistă unui eventual incendiu de vegetație iar cablurile care alimentează și conectează stâlpii la rețeaua de energie electrică sunt subterane. 

Motarea sistemului de iluminat a fost realizată cu angajații din cadrul primăriei Colceag și cu locuitorii înregistrați la ajutor social.

Locuitorii nu prea știu cu ce se mănâncă acest sistem și spun că pe ei îi interesează să beneficieze de apă, canalizare, gaze și drumuri.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/un-barbat-din-prahova-a-invatat…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/restrictii-covid-si-masuri-de…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/actiune-rutiera-in-desfasurare…/

Pentru mai multe şţiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor