logo
RNTV Live

Grupare specializată în trafic de persoane şi spălarea banilor, destructurată de oamenii legii prahoveni/ VIDEO

Theo Tănăsescu

Grupare specializată în trafic de persoane şi spălarea banilor, destructurată de oamenii legii prahoveni.

Politiştii BCCO Ploieşti şi procurorii DIICOT au destructurat marţi o grupare specializată în trafic de persoane, proxenetism şi spălare a banilor. Şase percheziţii au fost desfăşurate în Prahova şi, concomitent, în Franta au fost făcute alte şapte descinderi pentru destructurarea grupului infracțional organizat.

Grupare specializată în trafic de persoane şi spălarea banilor, destructurată de oamenii legii prahoveni

Proxeneții au recrutat prin metoda “lover-boy” 19 fete care au fost trimise să se prostitueze în Franța și Spania. Banii erau aduși în țară fie direct de membrii grupării, fie prin transferuri de bani. Numai prin transferuri de bani, proxeneții au “plimbat” peste 1,4 milioane de dolari. Banii erau folosiți apoi inclusiv pentru achiziționarea unor autoturisme de lux. Astfel, începând cu luna ianuarie 2019, în municipiul Ploiești, ar fi fost constituit un grup infracțional organizat. Ar fi acționat în mod coordonat până în anul 2022, specializat în săvârșirea unor infracțiuni grave, respectiv trafic de persoane, proxenetism și spălare a banilor, prin recrutarea persoanelor vătămate și exploatarea acestora pe teritoriile Republicii Franceze și Regatului Spaniei.

Afacere promovată pe internet

Astfel, membrii grupării ar fi obținut sume importante de bani de pe urma practicării prostituției, pe teritoriul Franței,. Persoanele vătămate ar fi fost promovate pe diverse site-uri web de profil ca fiind persoane care oferă servicii sexuale contracost. O parte din sumele obținute în această modalitate ar fi fost trimise în România, prin servicii de transfer rapid,. O altă parte ar fi fost colectată direct de către membrii grupării și transportată în România. La acțiune a participat un analist din cadrul EUROPOL, o delegație de polițiști din Franța, ofițerul de legătură francez acreditat în România, o delegație de polițiști din cadrul Poliției din Spania – UCRIF și ofițerul de legătură spaniol acreditat în România. În urma cooperării internaționale cu autoritățile judiciare din Franța și Spania, în cauză au fost emise 5 mandate europene de arestare, care vor fi puse în executare.

5 suspecti au fost reținuți

Cei 5 suspecti au fost reținuți de către procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești și urmează a fi prezentați instanței Curții de Apel pentru a dispune cu privire la arestarea în vederea predării către autoritățile franceze în baza mandatelor europene de arestare emise anterior de către francezi.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/portul-din-berdyansk-este-in…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul repulikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor