logo
RNTV Live

Prefectura Prahova a decis încetarea de drept a mandatului pentru primarul din Şotriile, reales după ce a fost condamnat pentru porniografie infantilă

primar din sotriile reales in functie
Mihai Constantinescu

Prefectura Prahova a decis încetarea de drept a mandatului pentru primarul din Şotriile, reales după ce a fost condamnat pentru porniografie infantilă.

Iată aici ORDINUL PREFECTURII PRAHOVA

În urma analizei juridice cu privire la situația mandatului primarului comunei Șotrile din județul Prahova, vă aducem la cunoștință următoarele:

Prin Decizia civilă nr. 84/17.08.2021, definitivă, pronunţată în dosarul nr. 3642/204/2021, Tribunalul Prahova – Secţia I Civilă a validat în funcţia de primar al comunei Şotrile, judeţul Prahova, pe domnul Davidescu Daniel Bogdan – candidat independent la alegerile locale parţiale din data de 27.06.2021.

Prin Decizia penală a Curţii de Apel Ploieşti nr. 972/04.11.2019, definitivă, pronunţată în dosarul nr. 5214/105/2018, domnul Davidescu Daniel Bogdan a fost condamnat la 1 an şi 6 luni închisoare pentru care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani.

Având în vedere sentinţa penală mai sus precizată, în cauză sunt incidente dispoziţiile art. 160 alin. (1) lit. d), alin. (7) şi alin. (9) din O.U.G. nr.57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare, motiv pentru care în data de 20.09.2021, Prefectul judeţului Prahova a emis Ordinul nr. 281 privind constatarea încetării, de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului primarului comunei Şotrile, judeţul Prahova, domnul Davidescu Daniel Bogdan. Ordinul poate fi atacat la instanţa de contencios administrativ competentă în termen de 10 zile de la comunicare.

Vezi mai multe AICI despre cazul primarului condamnat pentru pornografie infantilă.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/anm-anunta-lapovita/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor