logo
RNTV Live

Curtea de Apel are din nou de lucru cu Autostrada Ploiești – Buzău

Ploiesti-Buzau
Ștefan Petre

Constructorul Danlin depune o nouă contestație legată de contractul pentru lotul 3 al Autostrăzii Ploiești – Buzău, însă de această dată la Curtea de Apel București. Inițial, contestația la o clarificare a fost respinsă pe fond la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC).

Economedia anunță că firma de construcții din Neamț a depus contestație și la Curtea de Apel București, pe 18 aprilie, primul termen stabilit fiind 12 mai. Lotul 3, Pietroasele – Buzău, este singurul lot al Autostrăzii Moldovei A7 fără contract de execuție semnat. Dacă și la Curtea de Apel se va respinge contestația de Danlin, atunci va putea fi semnat cu constructorul Nurol.

Contestația Danlin pentru Lotul Pietroasele – Buzău transmisă Curții de Apel București:

Licitația pentru execuția Lotului 3, care are, atenție!, 14 km a fost lansată în urmă cu aproape 2 ani, în iunie 2021, dar contractul nu a fost semnat din cauza contestațiilor.

CNAIR îi anunțase, prima dată, câștigători pe bihorenii de la Selina (Drum Asfalt – Trameco), dar constructorii Nurol, Tekfen și Danlin au depus contestații, câștigate inclusiv la Curtea de Apel București.

Ofertele depuse la contractul pentru lot sunt încă reevaluate după decizia Curții de Apel București din ianuarie 2023, potrivit explicațiilor oferite la data de 6 aprilie de către șeful CNAIR Cristian Pistol.

„Pe lotul 3 din păcate avem o epopee, avem mai multe decizii de la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), de la Curtea de Apel București, în momentul de față am depășit o contestației a unei solicitări de clarificări a comisiei de evaluare… am ajuns într-o nebunie.

E o contestație care a fost respinsă de CNSC, iar acum Comisia de Reevaluare evaluează ofertele ținând cont de toate deciziile date de CNSC și de Curtea de Apel anterioare. Nu pot să vă spun că e vorba despre un constructor turc sau unul român, dacă vom avea în continuare contestații nu pot spune când semnăm contractul. În momentul de față ne putem încadra în termenele prevăzute în PNRR (n.r august 2026), a afirmat Cristian Pistol.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor