logo
RNTV Live

Se anunță proteste în Ploiești împotriva poluării. Ce rafinărie este vizată?

rafinăriile Petrobrazi şi la Petrotel-Lukoil Vezi câte controale au fost realizate în ultimii doi ani la rafinăriile Petrobrazi şi la Petrotel-Lukoil. Rezultate uimitoare
Oana Stoica

Mai mulţi ploieşteni care locuiesc în zona de sud a oraşului reclamă faptul că, de câteva săptămâni, în zonă se simt mirosuri puternice, venite de pe platforma rafinăriei Astra, acolo unde, chiar dacă rafinăria propriu-zisă şi-a încetat activitatea, sunt mai multe societăţi care deţin puncte de lucru. Localnicii spun că mirosurile puternice se simt inclusiv noaptea. Oamenii mai spun că, în ultimii doi ani, au sesizat aceste lucruri, însă Garda de Mediu şi Agenţia pentru Protecţia Mediului au pasat problema de la o instituţie la alta, fără a veni şi cu soluţii.

Pentru oamenii care locuiesc în cartierul Mimiu, lângă gardul fostei rafinării, sau în zona Bulevardului Petrolului, problema poluării a devenit insuportabilă. „Nu mai putem să lăsăm geamurile deschise, nu mai putem să lăsăm rufele la uscat, sunt nişte mirosuri groaznice”, reclamă Sorin Doncilă, ploieşteanul care a sesizat această problemă la redacţie şi care locuieşte pe strada Fabricilor, la câţiva metri de gardul rafinăriei Astra.

„Rafinăria nu mai lucrează, dar sunt câteva firme pe platforma industrială, care au o activitate intensă. Văd că au început să lucreze şi noaptea, probabil de teama unor controale. Acolo se spală vagoane, miroase constant a benzină, a motorină sau a sodă caustică. Mirosul de petrol vine până în casele noastre, mai ales în cazul celor de pe strada Fabricilor, aflată în imediata vecinătate a rafinăriei. Autorităţile de mediu nu îşi fac datoria! Am fost la Garda de Mediu, care a dat vina pe APM, care le-a dat autorizaţia de funcţionare”, a mai mărturisit ploieşteanul.

Oamenii din cartier spun că, dacă autorităţile nu se vor implica, vor începe protestele în stradă. Primul pas ar urma să fie un miting în faţa rafinăriei, nefiind exclus ca protestul să se mute în faţa Primăriei sau au Gărzii de Mediu.

sursa: telegrama.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor