logo
RNTV Live

Prahovenii nu se înghesuie să participe la recensământ

Theo Tănăsescu

Prahovenii nu se înghesuie să participe la recensământ

La o lună și jumătate de la debutul primei etape de colectare a datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor, în Prahova au fost completate aproape 170.000 de chestionare. Cele mai multe au fost completate în Ploiești, în timp ce pe ultimul loc se află comuna Tătaru.

Prahovenii nu se înghesuie să participe la recensământ

Conform datelor Direcției Județene de Statistică Prahova, până pe data de 27 aprilie, au fost înregistrate online un număr de 167.620 chestionare. Dintre acestea, 76.188 au fost completate de către prahoveni care locuiesc în mediul urban (45,5%). Restul de 54,5%, au fost completatede cei care stau în mediul rural.

Localităţile cu cel mai mare număr de chestionare completate au fost: Ploiești 41.331, Câmpina 5.578, Breaza 4.926 – pentru mediul urban . Bucov 5.075, Blejoi 3.093, Ariceștii Rahtivani 3.068 au fost ccompletate din mediul rural . Cele mai puține, la nivelul județului, câte 80, au fost înregistrate în comunele Boldești Grădiștea și Tătaru.

Statisticile arată chiar faptul că unii dintre prahoveni și-au făcut timp să completeze formularele de recensământ atât înainte de Sărbătorile Pascale, cât și în prima zi de Paște.

Perioada de autorecenzare şi autorecenzare asistată a început pe data de 14 martie. Se va termina pe 15 mai. Urmează apoi o a doua etapă. In perioada 16 mai -17 iulie 2022 este programată colectarea datelor. Se va face prin interviuri față în față de la populația care nu s-a autorecenzat în etapa anterioară.

Prima etapă a recensământului presupune, în premieră pentru România, autorecenzarea online și autorecenzarea online asistată, pentru îndrumarea persoanelor cu abilități digitale mai reduse, fiind pentru prima dată, la nivel național, când culegerea datelor de la populație se realizează exclusiv în format electronic, fiind eliminat chestionarul care se completa pe hârtie.

La recensământ sunt culese informații cu privire la componența și membrii gospodăriei, la caracteristicile locuinței și caracteristicile fiecărei persoane din gospodărie (caracteristici demografice, migrația internă și internațională, caracteristici etno-culturale, educaționale și economice). De precizat că persoanele salariate care participă la etapa de autorecenzare online au dreptul la o zi liberă de la serviciu.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor