logo
RNTV Live

Angajatorii prahoveni, “pârliţi” de inspectorii ITM. Nereguli pe bandă rulantă

inspectorii ITM Prahova
Mihai Constantinescu

Angajatorii prahoveni au fost din nou “pârliţi” de inspectorii ITM pentru neregulile contate. În luna mai au fost organizate din nou acţiuni de control în  domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă. În urma lor au fost aplicate sancţiuni contravenţionale constând în amenzi în valoare totală de 320.000 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 224 controale. În urma lor s-au aplicat amenzi în valoare de 262.000 lei. De asemenea au fost aplicate şi 9 avertismente. Totodată, inspectorii de muncă au depistat 14 persoane care prestau muncă nedeclarată şi au sancţionat angajatorii cu amenzi în valoare totală de 210.000 lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 92 de controale şi s-au aplicat sancţiuni contravenţionale constând în amenzi în valoare de 58.000 de lei. Angajatorii prahoveni au comunicat către ITM Prahova 15 evenimente. Urmează să se stabilească dacă sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii.

”Inspectorii  de  muncă  din  domeniul securității și sănătății în muncă veghează, în continuare, la buna desfășurare a activității la locurile de muncă pe care le inspectează, dar vrem să subliniem că atenția noastră este direcționată în primul rând pe informarea și îndrumarea angajatorilor și lucrătorilor cu cele mai bune măsuri pe care le pot lua în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-COV-2 la locul de muncă. Inspectorii de muncă pot aplica și sancțiuni contravenționale acolo unde neconformitatea constată are un risc social ridicat, dar, așa cum am arătat și cu alte ocazii, amenda  nu este  un  scop  în  sine, ci  doar  un  mijloc  de  a-i îndrepta pe cei certați cu legea.” –Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/programul-de-dezinsectie-ploiesti/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/evenimentele-verii-prahova/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/biciclist-mort-de-beat/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/ample-lucrari-de-reabilitare/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor