Prahova sub cod galben de ninsori la munte și ploi în restul județului

angajare

Iarna se întoarce în România. După mai multe zile care au adus și 25 de grade în termometre, vremea s-a răcit brusc și a adus vânt puernic și ploi.

Meteorologii au emis pentru astăzi, duminică, 26 martie, un cod galben de ninsori în toată zona de munte din țară, inclusiv în Prahova.

Codul este valabil di această dimineață de la ora 8, pentru 12 ore. În același timp, meteorologii au emis şi o informare de ploi şi vânt puternic pentru întreaga ţară, care a intrat în vigoare de duminică, 26 martie, de la ora 3 dimineața, și va ține până luni la ora 10.00.

În zonele montane, vântul va sufla cu 70-80 kilometri/oră, viscolind și spulberând zăpada. Acest lucru se va întâmpla la altitudini de peste 1500 de metri.

Salvamontiștii avertizează turiștii să nu se aventureze pe munte fără echipament de iarnă și să se informeze despre traseele care sunt închise.

 

Pe parcursul zilei de astăzi centrul, sudul şi estul țării, va ploua, iar aici se vor cumula pe arii restrânse 15-20 l/mp. Va ploua, iar în Transilvania şi trecător în Moldova vor fi precipitații și sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

mediu

PLOIESTI TV LIVE 👇 (apasati play si puteti urmari Ploiesti TV live)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here