logo
RNTV Live

Percheziţii într-un dosar de înşelăciune în domeniul imobiliar cu prejudiciu de 1 milion de euro; notari şi un avocat- implicaţi

perchezitii-descinderi.jpg
Dumitrache Catalina

Percheziţii într-un dosar de înşelăciune în domeniul imobiliar în care sunt implicaţi şi notari publici şi un avocat, și în care 16 persoane au fost prejudiciate cu peste un milion de euro. Vorbim despre infracțiuni de înșelăciune, fals intelectual, abuz de încredere sau bancrută frauduloasă, sau pe înțelesul tuturor o acțiune legată de procedura de faliment. În fapt, dezvoltatorul imobiliar încheia promisiuni de vânzare-cumpărare ale unor apartamente de locuit, pe care viitorii proprietari trebuiau să le achite integral.

Mai apoi aceleași spații de locuit erau instrăinate prin contracte de vânzare-cumpărare către alte persoane, cu ajutorul unor notari, și ei vizați de anchetă. În plus, un avocat din cadrul Baroului Prahova, avea o înțelegere cu dezvoltatorul imobiliar, și astfel a folosit două societăți comerciale, pe care le controla în fapt, pentru a putea să declanșeze procedura de faliment a dezvoltatorului. Înainte de insolvență reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar, împreună cu avocatul și alte persoane, au urmărit lichidarea frauduloasă a activelor din patrimoniu. Ca să reușească acest lucru au cesionat cu titlu gratuit bunuri imobile şi chiar retrăgeau sume importante de bani din conturile entității economice.

Nu sunt primele percheziții realizate în această cauză. În martie, anul trecut, alte astfel de percheziții au avut loc. Atunci anchetatorii explicau că din 2018 și până în 2022, pe durata lucrărilor nu au fost respectate avizele necesare obținute din partea autorităților locale.

Așa se face că un spațiu aflat la etajul nouă al imobilului a fost compartimentat, iar acolo au fost amenajate apartamente, deși, potrivit documentației, nu era posibil. Proprietarul clădirii din zona de sud a Ploieștiului a cerut inițial primăriei, spre sfârșitul anului 2020, o nouă autorizație, asta pentru că imobilul avea destinație de birouri. A cumpărat practic autorizația de la alt proprietar, și a transformat blocul în spații de locuit.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor