logo
RNTV Live

Prahova detine un loc unic în țară! Strugurii se păstrează proaspeți un an de zile! Secretul este ținut de aproape 100 de ani

pastrare struguri depozi cu racire naturala
Mihai Constantinescu

Prahova detine un loc unic în țară! Strugurii se păstrează proaspeți un an de zile! Secretul este ținut de aproape 100 de ani

Fără lipsă de modestie, Prahova poate fi considerat un județ binecuvantat de natură, dar și de hărnicia și inteligența oamenilor.

Unde natura a dat, omul și-a pus amprenta și a creat locuri unice, așa cum este și localitatea în care strugurii se pot păstra proaspeți timp de un an de zile. Fără să fie stropiți, cei care gustă din rodul viței de vie vor avea impresia că tocmai au fost culeși, desi acest lucru s-a întamplat cu multe luni de zile în urmă.

Așezarea geografică a comunei oferă locuitorilor condiții prielnice de practicare a agriculturii și în special a viticulturii, pomiculturii și legumiculturii.
Calitățile solului sunt deosebite în zona aceasta. O parte însemnată a populației se ocupă cu conservarea strugurilor de masă valorificându-i în marile orașe ale țării.

Secretul este păstrat de aproape 100 de ani

Se întamplă în comuna Tătaru. De aproape 100 de ani, locuitorii din Tătaru dețin secretul păstrării strugurilor proaspeti pentru timp îndelungat.

Între anii 1964-1968 au fost construite în localitate două depozite cu răcire naturală și o capacitae de 150-200 tone fiecare

Conservarea strugurilor de masă în camere cu ventilație naturală în comuna Udrești, actualmente comuna Tătaru, datează în documentele din anul 1927.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor