logo
RNTV Live

PRAHOVA: Atacurile sălbăticiunilor asupra gospodăriilor au crescut alarmant/ VIDEO

Mihai Constantinescu

PRAHOVA: Atacurile sălbăticiunilor asupra gospodăriilor au crescut alarmant

Avem de trei ori mai mulți urși decât ar trebui, iar anul acesta atacurile sălbăticiunilor asupra gospodăriilor au crescut alarmant. Specialiștii în biodiversitate din cadrul APM Prahova spun că pagubele produse de urși, lupi și vulpi sunt semnificative în acest an. Ultimul atac a fost sesizat miercuri dimineață, o ursoaică cu pui omorând mai multe oi la o stână.

PRAHOVA: Atacurile sălbăticiunilor asupra gospodăriilor au crescut alarmant

Prahovenii care locuiesc în special în zonele de deal și de munte ale județului au avut de-a face cu peste 100 de atacuri ale urșilor, lupilor și vulpilor în 2022. O situație îngrijorătoare, dacă ne gîndim că doar atacurile urșilor s-au triplat în acest an. Specialiștii în biodiversitate din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Prahova monitorizează zonele cu efective crescute de animale sălbatice.

Avem de trei ori mai mulți urși în Prahova decât ar trebui, iar înmulțirea este accelerată.

Conform APM, în 2022 au fost primite 96 de rapoarte de eveniment întocmite ca urmare a intervențiilor rapide realizate la nivelul comunelor, în vederea alungării sau relocării exemplarelor de urs, față de 34 în anul 2021.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor