logo
RNTV Live

Pot băuturile alcoolice să reducă riscul de demență?

04a7e999-07b0-418f-9592-d463f39b74ae
Pantazi Bianca

Un studiu făcut pe 4 milioane de oameni arată că una sau două băuturi alcoolice pe zi reduc riscul de demență cu 21%.

O echipă de cercetare condusă de Dr. Jeon Geun-hye de la spitalul Cha din Gumi, a studiat relația dintre demență și consumul de alcool în rândul a 4 milioane de coreeni cu vârsta de peste 40 de ani. Persoanele care au băut trei sau mai multe pahare pe zi au avut șanse de a dezvolta dementă mai mari cu 8%, iar cei care au băut mai puțin de 2 pahare de băutură au avut o rată cu 17 % mai mică de îmbolnăvire, potrivit CNN.

Când băutorii înfocați și-au redus nivelul de băutură la un nivel normal în timp, riscul de a fi diagnosticați cu demență s-a redus cu 8%, iar riscut de Alzheimer cu 12%.

Echipa de cercetători a împărțit alcoolul în trei grupe: băutori înrăiți( dacă au mai mult de 30 g pe zi), băutori moderați ( dacă au între 15 și 30 g), băutori ușori ( dacă au mai puțin de 15 g). Cei care au consumat 3 sau mai multe băuturi alcoolice pe zi au o șansă cu 8% mai mare de a dezvolta demență, cei care au băut mai puțin de două pahare pe zi au avut un risc mai mic cu 17%, iar cei care au băut mai puțin de un pahar pe zi au avut un risc cu 21% mai redus de a face demență.

“Studiul a fost bine făcut și foarte puternic, cu 4 milioane de subiecți, dar trebuie să fim atenți să nu suprainterpretăm rezultatele” a declarat Dr. Richard Isaacson, neurolog la Institutul pentru Boli Neurodegenerative din Florida.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (18) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Una sau două băuturi alcoolice pe zi reduc riscul de demenţă cu 21% – studiu (mediafax.ro)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor