logo
RNTV Live

Plasticul, una dintre cele mai mari ameninţări mondiale la adresa mediului

4287347f-4500-48df-82b8-10230b683357
Pantazi Bianca

Un studiu publicat luni arată că cantitatea de deșeuri de plastic de unică folosință a crescut cu șase milioane de tone la nivel mondial între 2019 și 2021, în ciuda faptului că producatorii de plastic au încercat să se limiteze pentru a remedia această problemă și a creșete reciclarea.

Cantitățile mari de deșeuri din plastic fiind îngropate la gropile de gunoi sau aruncate în oceane și râuri au rezultat la plasticul de unică folosință devenind una dintre cele mai mari amenințări mondiale la adresa mediului. De asemenea, o sursă majoră de emisii de gaze cu efect de seră este și procesul de producție a plasticului.

ONG-ul australian Minderoo Foundation susține că producția de plastic de unică folosință, produs pe bază de combustibili fosili, chiar dacă ritmul de creștere a încetinit recent, nu a atins încă vârful, iar utilizarea de materie primă reciclată rămâne “o activitate limitată, în cel mai bun caz”.

“Să nu ne facem iluzii, criza deşeurilor din plastic se va înrăutăţi semnificativ până când vom vedea un declin anual al consumului de plastic de unică folosinţă”, susţin autorii studiului.

Autorii studiului susțin “să nu ne facem iluzii, criza deşeurilor din plastic se va înrăutăţi semnificativ până când vom vedea un declin anual al consumului de plastic de unică folosinţă”

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (14) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Cantitatea de deşeuri de plastic de unică folosinţă a crescut cu şase milioane de tone între 2019 şi 2021 – Stiri pe surse – Cele mai noi stiri

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor