logo
RNTV Live

Postul Crăciunului, fița momentului pe care puțini și-o permit/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Postul Crăciunului, fița momentului pe care puțini și-o permit

Cu doar o saptamana inaintea Postului de Craciun credinciosii se uita cu retinere inspre randuiala. Iar decizia daca sa il tina, sau nu, o stabilesc oamenii in functie de preturi. Scumpirile din ultima perioada au schimbat cu totul valoarea unei plase de cumparaturi. Asa se face ca in timp ce oamenii vorbesc despre puterea de cumparare din ce in ce mai mica, pietarii se plang si ei, si spun ca au mentinut preturile din anii anteriori.

Fița momentului pe care puțini și-o permit

Scumpirile au afectat si legumele cu care cumparatorii erau obisnuiti sa isi prepare mesele de post! Daca unele dintre ele, spun producatorii, au ramas la fel ca in anii trecuti, cresteri cu cel putin doi lei per kilogram se inregistreaza acum la cartofi sau fasole.

Insa testul preturilor cu greu il trec cumparatorii. Calculeaza cu atentie, iar de cele mai multe ori renunta sa mai cumpere.

Pentru cei aflati in criza de timp, ori care vor sa gaseasca inlocuitori pentru carne, ori lapte, se pot indrepta catre supermarketuri. Gasesc aici produse de post, insa preturile sunt destul de ridicate. Pentru o caserola cu sarmale de 300 de gr trebuie sa scoata din buzunar aproape 14 lei, alti 15 pentru carnati vegetali, sau peste 17 lei pentru bautura din soia, cu care sa inlocuiasca laptele.

Atentie, insa, si atunci cand pregatim micul dejun. Pentru a reduce cheltuielile, ori din graba, riscam sa ne alegem cu probleme de sanatate la finalul perioadei de post.

Asa ca mai avem putin timp in care sa ne conturam un meniu zilnic pana pe 15 noiembrie, cand incepe Postul Craciunului.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor