logo
RNTV Live

Secţia Interne a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, sufocată de numărul mare de pacienţi/ VIDEO

Theo Tănăsescu

Secţia Interne a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, sufocată de numărul mare de pacienţi

Aşa se face că medicii se văd nevoiţi să ţină bolnavii pe tărgi, de-a lungul holurilor din secâie. Totul, din cauza faptului că una dintre secţiile spitalului a fost transformata odata cu pandemia in sectie Covid 19.

Un filmulet realizat in aceasta zona arata cum pacientii stau si asteapta eliberarea unui loc in saloane. Conducerea spitalului a gasit o solutie de a muta o parte dintre bolnavi intr-o sectie externa a spitalului.

Directia de Sanatate Publica Prahova spune ca ordinul ce reglementeaza numarul de paturi alocate bolnavilor de Covid 19 ar trebui modificat, asta pentru ca acum se tine cont si de rata de infectare din fiecare judet in parte.

În prezent se caută soluţii, pentru această problema. Situatia se schimba de la minut la minut.

Conducerea a facut apel catre sefii celorlalte sectii, pentru a primi pacientii care asteapta pe holuri.


Situatia alarmanta din singurul spital de urgenta din Prahova a ajuns si la Directia de Sanatate Publica Prahova, care vorbeste despre o hiba legislativa in care numarul de paturi Covid 19 ar putea fi modificat, si astfel sa se creeze noi locuri pentru bolnavi. Doar ca totul tine acum de rata de incidenta din judet.
Ploiestenii sunt ingrijorati de aceasta problema si roaga auitoritatile sa gaseasca solutii rapide, pentru ca fiecare bolnav sa fie tratat asa cum trebuie. Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti s-a confruntat cu un aflux mare de pacienti si in perioada in care numarul de cazuri cu infectari Covid 19 era extrem de mare, iar unitatea medicala nu mai avea locuri, astfel ca ingrijea bolnavi infectati cu Sars Cov2 si unitatea de primiri urgente.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/politistii-prahoveni-participa…/

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor