logo
RNTV Live

Post medical avansat în care pot fi tratate simultan 30 de victime/ FOTO

Post medical avansat
Mihai Constantinescu

Post medical avansat în care pot fi tratate simultan 30 de victime

Prahova are, din acest an, un post medical avansat nou! 30 de victime vor putea fi tratate simultan, înainte de a ajunge la spital

Investiţie importantă realizată de Consiliul Judeţean Prahova. Este vorba despre achiziţia unui post medical avansat care va fi utilizat de către salvatori în cazul producerii de accidente colective şi dezastre cu manifestări deosebit de rapide şi cu un număr mare de victime.


Postul medical de categoria a II-a este format din trei corturi. Unul este de triaj şi două sunt de tratament. Sunt concepute astfel încât să se poată trata simultan cel puţin 30 de victime. Acesta include sisteme de încălzire, de iluminat la exterior şi interior, medicamente, materiale sanitare şi echipamente necesare acordării asistenţei medicale de urgenţă la un nivel avansat.
De asemenea, mai include echipamente proprii de ventilaţie şi monitorizare pentru cel puţin trei pacienţi, care vor putea putea primi simultan astfel de îngrijiri.


Postul medical avansat se află în custodia Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Investiţia realizată de către Consiliul Judeţean Prahova se ridică la 90.000 lei (fără TVA).

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/primaria-ploiesti-cauta…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor