FOTO/ Un oraş din Prahova se transformă într-un loc de vis cu fonduri europene

sursa Facebook primaria Sinaia
app

FOTO/ Un oraş din Prahova se transformă într-un loc de vis cu fonduri europene

Cu ajutorul fondurilor europene, Sinaia mai face un pas spre modernizare, ce va duce la  dezvoltarea turismului şi investiții.

Conducerea Primăriei Sinaia a anunţat că a predat, aplasamentul pe care va fi amenajată viitoarea Grădină Publică “Parc Ştirbei”, printr-un proiect finanţat din fonduri europene. Pentru acest proiect s-a obținut finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, în valoare totală de 1.604.305 euro.

“Ideea proiectului de regenerare urbană s-a conturat în jurul Capelei romano-catolice Știrbei, din dorința de a transforma peisagistic și architectural o zonă aflată într-o stare accentuată de degradare.

Lucrările de reconversie funcțională a terenului constau în construirea unui amfiteatru în aer liber, crearea unui loc de joacă pentru copii, instalarea de mobilier urban, a unui sistem de iluminat care utilizează soluții de tip smart-city și amenajarea unei parcări “ecologice” cu înierbare 75%.

Ansamblul va fi un parc dendrologic cu o compoziție peisagistică complexă, pe mai multe paliere de vegetație montană, cu sistem de irigare dotat cu senzori de umiditate și funcționare automatizată.

Este o provocare arhitecturală care pune în armonie design-ul modern al amenajărilor, cu frumusețea naturală a locului și istoria orașului Sinaia’’ – Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia.

Ce presupune acest proiect

Lucrările constau în construirea un sistem de alei care să permită urcarea lină și fluentă a pantei, de la partea de jos a grădinii, unde se află și intrarea cu acces auto, se va putea accede până la zona de activități: Capela Știrbei, locul de joacă, amfiteatru.

Aleile se vor realiza din piatră bazaltică, ușor de parcurs de către persoane cu handicap locomotor, de vârstnici și copi. Vor fi prevăzute cu striații de ghidare pentru nevăzători pe toată lungimea și în zonele de oprire/cotire.

Lângă capelă se va amplasa un amfiteatru în aer liber,

“Pentru mobilierul urban, sistemul de iluminat şi cel de colectare selectivă a deşeurilor se vor folosi soluţii de tip smart city, cu posibilităţi de monitorizare şi gestionare bazate pe informaţie electronică permanentă, analizată în timp real, care permite o economie substanţială de energie şi reduceri maxime de costuri de întreţinere, în condiţii normale. Se va realiza o compoziţie peisagistică complexă, pe mai multe paliere de vegetaţie, pornind de la cea înaltă existentă, ce va fi completată cu plantări noi, şi până la cea joasă, pe partea cu linia de telecabină, utilizându-se specii specifice zonei montane, dar cu posibilitatea de a oferi un spectacol cromatic atrăgător în toate sezoanele”, se precizează în comunicat.

sursa primăria Sinaia

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here