logo
RNTV Live

Municipalitatea ploieșteană cumpără autobuze noi

rnews

A fost aprobat, în urmă cu puțin timp, studiul de fezabilitate pentru achiziționarea de 50 de autobuze noi, cu motoare Eurodiesel VI.

S-a renunțat la ideea leasingului operațional, (variantă propusă inițial de primarul Adrian Dobre). Aleșii au ajuns la concluzia că nu închirierea este soluția optimă. Soluția e cumpărarea de mijloace de transport noi.

Prin leasing operațional, prețul unui autobuz ar fi depășit 200.000 de euro, fără TVA. Fiind considerată o procedură ” păguboasă”, consilierii au votat astăzi pentru cumpărare.

Au la dispoziție acum trei variante de lucru, în ceea ce privește sursele de finanțare. Fie bani de la bugetul local, fie credit bancar și / sau credit furnizor.

Varianta cumpărării este mai ieftină decât cea a leasingului operațional, diferența de preț fiind de aproximativ 30.000 de euro. O astfel de economie înseamnă, potrivit spuselor consilierului Ștefan Dănescu, per total, o economie de 1,5 milioane de euro, “bani cu care se paote face altceva la Ploiești”.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor