logo
RNTV Live

Pompierii au pregătit prahovenilor exerciţii demonstrative şi o expoziţie cu tehnică de luptă şi mijloace de intervenţie. Vezi cu ce ocazie şi când

ISU Prahova marchează aniversarea a 169 ani de la bătălia din Dealul Spirii/ sursă foto ph-on-line
Mihai Constantinescu

ISU Prahova marchează aniversarea a 169 ani de la bătălia din Dealul Spirii

Pompierii au pregătit prahovenilor exerciţii demonstrative şi o expoziţie cu tehnică de luptă şi mijloace de intervenţie. Aşa va marca Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova – Ziua Pompierilor din România.

În data de 13 septembrie se împlinesc 169 de ani de la memorabila Bătălie din Dealul Spirii, lupta eroică a celor 166 de ostaşi pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu, împotriva celor aproape 6000 de soldaţi ai oştirii otomane veniţi pe pământ românesc să suprime idealurile Revoluţiei de la 1848, se a rataă într-un comunicat al ISU Prahova.

Miercuri, 13 septembrie 2017 între orele 10:00 – 13:00, pe esplanada Sălii Sporturilor „Olimpia” din municipiul Ploieşti, prahovenii pot urmări exerciţiile demonstrative pregătite de pompieri  şi pot vizita şi expoziţia cu tehnică de luptă şi mijloace de intervenţie din dotare.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/sfarsit-tragic-jurnalist-spanzurat/

“Instituţia pompierilor s-a dezvoltat continuu, adaptându-se contextului contemporan, la clasica misiune de stingere a incendiilor adăugându-se operaţiunile de salvare a persoanelor de la înălţime, de la înec, de sub dărâmături şi din alte situaţii critice, intervenţiile pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere şi pentru acordarea primului ajutor calificat, misiunile de salvare a animalelor, de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată ori de înlăturare a efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, intervenţiile la accidente tehnologice, radiologice, biologice şi alte calamităţi antropice sau naturale, precum şi alte misiuni de gestionare a situațiilor care periclitează siguranța semenilor, se mai arată în comunicat.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor