Poliţiştii prahoveni au descoperit noi “bombe cu ceas” şi au acţionat. Morţi de beţi şi fără permis, prinşi la volan

cautam-reporteri-republikanews

“Bombe cu ceas” pe şosele

Bombe cu ceas! Asta se poate spune despre şoferii care se încumetă să urce la volan morţi de beţi sau cu permisul de conducere suspendat. Aceşti oameni, prin inconştienţa lor pot provoca tragedii pe şosele, de la pagube materiale importante la vieţi omaneşti piedute. Ultimele trei zile din vara aceasta nu a fost lipsite de astfel de exemple. Trei bom,be cu ceas au fost pedepsite drastic-

Proimul caz a fost depistat imediat după ce a provocat un accident. Din fericire unul uşor, dar, probabil a fost doar o chestiune de nortoc. Concret, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Apostolache, au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Tătaru, a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale. Polițiștii s-au deplasat la locul indicat, unde au identificat un bărbat ce emana halenă alcoolică. Mai mult, la momentul testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

S-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului şi conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

Studiu asupra efectelor alcoolului

Un studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea din California a arătat că şoferii care au chiar şi concentratie de alcool în sânge de 0,01% erau cu 46% mai expuşi să fie responsabili pentru un accident decât un şofer treaz (fără alcool în sange). Un bărbat adult poate ajunge la o concentraţie de alcool în sange de 0,01% doar bând jumătate dintr-o bere de 0,3 litri. De altfel, cu cât o persoană are o concentraţie mai mare de alcool în sânge, cu atât creşte ţansa de a provoca un accident rutier. (Sursa: drugfree.orginjuryprevention.bmj.com)

Şoferii cu o concentraţie de alcool în sânge între 0,02 si 0,05 au un risc de cel puţin 3 ori mai mare de a muri într-un accident de maşină. Riscul creşte de 6 ori pentru o concentratie între 0,05 si 0,08, crescând exponenţial după 0,08. (Sursa – Global Road Safety Raport 2015 – who.it)

Vezi şi https://republikanews.ro/cum-transfomam-frumoasa-valea-doftanei-in-cocina-de-porci-imagini-rusinoase-foto/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

lafesta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here