logo
RNTV Live

Visul european al Tricolorului a luat sfârșit

tricolorul LMV - Laussane
Cristian Anghelescu

Visul european al Tricolorului a luat sfârșit

În fața a circa 700 de spectatori dornici să vadă o “remontada” după înfrângerea, 0-3, de la Laussane, echipa Tricolorul LMV a ratat calificare în faza următoare.

Chiar dacă, finalmente, au câștigat cu 3-2 (24-26, 18-25, 25-20, 25-21, 15-11), elevii lui Sergiu Stancu nu s-au putut bucura pe deplin, primul obiectiv al sezonului fiind ratat.

Elvețienii au demonstrat că merită pasul înainte, prestația lor din primele două seturi fiind una de metronom, fără șanse lăsate gazdelor.

În formula Milivojevik, Stulenkov, Lică, Olteanu, Bissette, Bartha, cu Kroiss libero, trupa din Ploiești a avut o prestație mai degrabă anostă. A fost condusă din primul minut și nu a revenit decât sporadic, în primul set, și doar pentru două schimburi.

Serviciul a făcut marea diferență

Incapabili să răspundă serviciilor formidabile ale lui Preven, Pranko și Benesh, elevii lui Stancu s-au văzut cu calificarea periclitată din primul set. Mai mult, ratând servicii pe bandă rulantă, vrând să răspundă cu aceeași monedă oaspeților, Olteanu&Co. s-au îndepărtat de obiectiv minge cu minge. O singură dată, la 17 egal, spectatorii au crezut că se poate face ceva. Numai că Preven, cu al său serviciu excepțional, a luat finalul de set pe cont propriu și de aici până la terminarea lui nu a mai fost decât un pas.

Setul secund a fost la discreția oaspeților, sextetul gazdelor fiind primenit doar prin introducerea lui Jorna în locul lui Milivojevic. În fapt, după fiecare minge s-a văzut, parcă, o uzură în jocul trupei ploieștene iar antrenorul Stancu nu a reacționat. La capătul unui marș triumfal, mult mai evident decât scorul, setul doi și, implicit, calificarea erau compromise…

Reacția rezervelor

Tehnicianul trupei gazdă a înțeles, destul de târziu, starea de fapt existentă și a apelat la celălalt sextet, așa-zis al rezervelor. Astfel, spectatorii i-au aplaudat pe Bissette, Carrasco, Jorna, Dushkov, Kullo și Darlaczi, cei care s-au mobilizat exemplar și au reușit să salveze aparențele. Tricolorul LMV a câștigat meciul la capătul a două seturi jucate intens și un tie-break apreciat drept excepțional!

Firește, nu trebuie minimalizat faptul că oaspeții erau deja “cu sacii în căruță” dar evoluția per ansamblu a voleibaliștilor veniți de pe bancă a impresionat.

S-a văzut clar, helveții au vrut să câștige partida dar replica gazdelor a fost mai mult decât se credea!

Jorna, Kullo și Darlaczi au extaziat asistența prin atacurile reușite, de altfel cei trei fiind protagoniștii gazdelor în acest meci. Forma slabă a titularilor, chiar penibilă la un moment dat, se poate interpreta doar prin uzura și oboseala acumulate în ultimele două săptămâni.

Ce urmează în finalul de an

Cel mai important rămâne programul viitor, Tricolorul urmând să mai joace în acest an, în campionat, cu Unirea Dej, sâmbătă, de la ora 18:00. După acest ultim meci al turului se vor mai disputa două jocuri contând pentru retur, pe 9 decembrie cu Steaua, la Ploiești, și pe 16 cu SCM “U”, la Craiova. Între aceste date, pe 13 decembrie, “tricolorii” vor mai avea de trecut un hop, în Capitală, urmând a juca returul cu Steaua, dar în Cupa României, după acea entuziasmantă victorie din tur, 3-0 (25-22, 25-21, 25-21)!

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor