logo
RNTV Live

Polițiștii curăță șoselele Prahovei de rable! Bilanțul pe primul semestru

Polițiștii curăță șoselele Prahovei de rable! Bilanțul pe primul semestru
Ciprian Radu

Polițiștii curăță șoselele Prahovei de rable!

Starea tehnică precară în care se află unele dintre mașinile care circulă în Prahova pune în pericol siguranța participanților la trafic. Polițiștii vânează sistematic rable pe șoselele județului.

Scoaterea taxei de timbru a crescut exponențial numărul mașinilor second aduse de afară. Multe dintre ele sunt însă vechi și circulația pe drumurile României le uzează și mai tare.

Polițiștii încearcă însă să curețe șoselele de rable. Atât la acțiunile de rutină ale Poliției Rutiere, cât și la cele tematice care vizează starea autovehiculelor puse în circulație.

Conform statisticii comunicate de IPJ Prahova, la solicitarea Republika News, în primul semestru al anului 2017 au fost efectuate 115 acțiuni care au vizat starea tehnică a mașinilor. 73 au fost efectuate în colaborare cu RAR Prahova.

CITEȘTE și Săptămâna a început cu accidente pe șosea! Acestea s-au petrecut aproape simultan

În total, au fost reținute 213 certificate de înmatriculare.

Cele mai multe provin de la autoturisme. 163 de mașini mici incompatibile din punct de vedere tehnic cu punerea în circulație au rămas fără talon.

De asemenea, tot în primul semestru, polițiștii au dispus ridicarea certificatului de înmatriculare pentru 40 de autovehicule transport marfă, 5 pentru stransport persoane, 4 taxiuri și o motocicletă.

Foto: ProMotor

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor