logo
RNTV Live

Mai bine cu mâna întinsă la stat, decât la muncă! Declarații halucinante ale asistaților social din Prahova

Lac de Verde Golf
rnews

Mai bine cu mâna întinsă la stat, decât la muncă

Prahova dispune de o groază de locuri de muncă vacante, inclusiv pentru necalificați, însă beneficiarii de ajutor social nici nu vor să audă! 

Republika News a surprins cazul halucinant al unei familii cu doi copii, în care părinții – amândoi tineri și în putere – se mulțumesc cu ajutorul de la stat. Incredibil, capul familiei spune cu nonșalanță că îi ajung cei 440 de lei de lună pe care îi ia cu soția și recunoaște râzând că nu a venit la AJOFM să-și găsească de muncă. Ci doar pentru adeverința care atestă că a fost la bursa locurilor de muncă și care îi asigură, în continuare, bănuții puțini veniți de la stat!

AJOFM Prahova a organizat azi bursa locurilor de muncă, activitate la care i-a chemat pe cei care beneficiază de ajutor social pentru a-și găsi serviciu. Bursa pentru asistații social a fost organizată la Hotel Central, însă, ca de obicei, succesul a fost îndoielnic.

Oamenii s-au învățat să stea acasă cu mâna întinsă la stat. Și se mulțumesc cu acest venit mic, deși mulți dintre ei su putere de muncă și au întreținere copii.

Este cazul unui bărbat de 25 de ani din Văleni care spune că a muncit doar câteva luni până acum și care recunoaște că îi este bine așa, cu ajutorul social. Soția este în aceeași situație și au împreună doi copii…

Vă convine să stați pe 440 de lei pe lună?, a întrebat reporterul Republika News. Răspunsul e halucinant, îl vedeți în materialul video de mai jos… 

Îmbulzeală la… bonuri, nu la muncă! 

A fot aglomerație mare, de dimineață, la bursa locurilor de muncă. Au fost solicitați jandarmii pentru menținerea ordinii.

Dar nu vă gândiți că oamenii care primesc ajutor social s-au îmbulzit la listele cu sutele de locuri de muncă pentru necalificați. Nu.

S-au înghesuit să-și ia bonurile de prezență, pe care să le prezinte la primării, drept dovadă că ei au fost să-și caute serviciu :))

Să termine repede corvoada la care au fost supuși și să plece acasă. Că au treabă.

Imaginile următoare sunt grăitoare: 

 

 

Eforturi în zadar! Până când? 

La Bursa locurilor de muncă au fost prezenți peste 60 de angajatori. Sunt sute de locuri vacante pentru necalificați. Degeaba. Oamenii și-au luat bonurie de prezență și au plecat către case.

Fug de muncă ca dracu’ de tămâie și spun că sunt bolnavi, că nu știu să scrie și să citească, numai să nu fie prinși în câmpul muncii.

Ascultați ce spune directoarea AJOFM Prahova, Cristina Stoichici. Descrie foarte bine starea de fapt.

Așadar, nu va mai dura prea mult această situație. Autoritățile lucrează la trierea leneșilor de cei care, într-adevăr, au nevoie de asistență socială.

Spor la treabă!

Articol realizat de Oana STOICA și Ciprian RADU

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor