logo
RNTV Live

Poliţist condamnat pentru că fura din banii de amendă

clinici de lux Floreşti I-a aplicat o corecţie fizică/ sursa zhd.ro
Mihai Constantinescu

Poliţist condamnat pentru că fura din banii de amendă

Agentul de poliție Ion Popescu, din cadrul Poliției municipiului Ploiești a fost condamnat definitiv de către  Curtea de Apel Ploiești la 2 ani și 10 luni închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere, cu termen de supraveghere de 3 ani. Acesta fura din banii de amendă.

Iată comunicatul DGA Prahova:

“La data de 26.02.2019, Curtea de Apel Ploiești a condamnat definitiv pe Popescu Ion, la data săvârșirii faptelor agent de poliție în cadrul Poliției municipiului Ploiești – Biroul Rutier, cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale, la 2 ani și 10 luni închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere, cu termen de supraveghere de 3 ani.
În fapt, în perioada 2014 – 2015, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, având ca atribuții de serviciu încasarea sumelor de bani reprezentând jumătate din minimul amenzii contravenționale aplicate pentru încălcarea normelor la regimul rutier, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, a încasat de la 12 contravenienți sumele de bani reprezentând jumătate din minimul amenzii aplicate, în total 1.677,5 lei. Suma primită nu a predat-o persoanei desemnate în acest sens din cadrul unității, ci și-a însușit-o în interes personal, iar pentru a ascunde infracțiunea de delapidare, nu a menționat în cuprinsul a 10 procese verbale împrejurarea că sancțiunea aplicată a fost executată prin încasarea, pe loc, a jumătate din minimul amenzii.
În data de 22.07.2014, pentru a ascunde faptul că a încasat suma de 85 lei de la o persoană, sumă pe care nu a predat-o, ci și-a însușit-o în interes personal, Popescu Ion a contrafăcut pe verso-ul chitanței semnătura agentului de poliție desemnat să preia sumele încasate.
De asemenea, la data de 06.06.2015, acesta a indus în eroare o persoană prin falsificarea procesului verbal de contravenție întocmit acesteia. Astfel, în cuprinsul exemplarului nr. 2, care se înmânează contravenientului, a menționat un cuantum mai mare al amenzii, încasând în acest sens de la contravenient, suma de 195 lei, deși acesta trebuia să plătească doar 97,5 lei. Diferența de 97,5 lei și-a însușit-o persoana condamnată.
În cauză, ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Prahova au efectuat activități de urmărire penală”, se menţionează în comunicat.

Foto cu caracter ilustrativ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor